El mític restaurant de tapes La Esquinica ha estat reconegut amb el Premi Barcelona Restauració a la integració en el barri. Durant més de 50 anys, aquest establiment del barri del Turó de la Peira (Nou Barris) ha esdevingut molt més que un bar de tapes per convertir-se, també, en un espai de trobada i convivència. La Esquinica s'ha convertit en un símbol d’acollida i punt de connexió entre veïns i generacions. A banda del premi a la integració del barri per a La Esquinica, els guardons premien també la qualitat gastronòmica, que enguany ha recaigut en el restaurant Bellafila (Ciutat Vella); a la sostenibilitat, que ha estat per al restaurant Xavier Pellicer (l’Eixample); al servei de sala, que ha anat a parar al Flash Flash (Sarrià – Sant Gervasi); i el premi a la restauració dels mercats de Barcelona, que aquest any ha reconegut El Racó del Mercat (Mercat de Provençals – Sant Martí). Els guardons també han distingit amb un premi honorífic especial el restaurant Los Caracoles, que aquest any celebra els seus 190 anys a Ciutat Vella, i la tasca del fundador del Botafumeiro, Moncho Neira, mort l'octubre passat.

Collboni destaca la importància de la restauració a Barcelona

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha presidit l'acte de lliurament, ha destacat que els bars i restaurants de la ciutat són "una part molt important de la identitat de la ciutat", que s'ha de cuidar i que s'ha de donar protagonisme. "Som una capital gastronòmica, de les millors del món, i ho som perquè tenim restaurants d'alta gastronomia, però sobretot gràcies als restaurants de proximitat, de gran atenció als clients, i dels barris, perquè comptem amb una excel·lent xarxa de mercats municipals", ha dit el batlle. Així mateix, també ha volgut reconèixer la figura del propietari i fundador del Cranc Boig, Alfons Herrero, i del fundador del Botafumeiro, Moncho Neira. "Com tota obra humana i tota creació humana, darrere dels restaurants també hi ha persones, creadors, ànimes, impulsors i emprenedors, persones que es converteixen en protagonistes a la ciutat", ha apuntat Collboni.

Els Premis Barcelona Restauració han arribat enguany a la seva sisena edició i tenen com a objectiu reconèixer i promocionar les iniciatives dels restaurants de barri i establiments de proximitat de la ciutat, i destacar-ne la contribució a una gastronomia de qualitat, arrelada i sostenible que forma part de la identitat de Barcelona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!