Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que et proposo avui són uns ronyons de cabrit encebats amb mongeta tendraun plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!


Aquest plat, ple de caràcter i memòria, ens transporta a una cuina lenta i decidida, on el foc baix i la paciència són els millors aliats. Amb una base humil i una preparació acurada, esdevé un homenatge als sabors autèntics i a l’ofici dels fogons de sempre. A més a més, es tracta d'una recepta que combina la fortalesa de la carn amb el toc agradable de la ceba i una salsa suculenta per emmascarar i agermanar els ronyons de cabrit amb la mongeta verda cruixent, tan agradable per als paladars. Si bé és cert que algunes preparacions s'han de deixar fetes amb temps, el procés de muntatge d'aquest plat és ràpid i senzill.

Una oda culinària als ronyons de cabrit guisats amb ceba confitada i mongeta verda per sucar-hi pa i fondre's en aquesta increïble recepta

Ingredients de la recepta:

  • Ronyons de cabrit
  • Mongeta verda
  • Ceba confitada
  • Vi ranci
  • Mantega
  • Alls
  • Farina
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre
  • Sal
Ronyons de cabrit encebats amb mongeta verda / Foto: Carlos Baglietto

El pas a pas de la recepta

  1. Encenem els fogons i posem a la paella una mica de mantega i un rajolí d'oli d'oliva verge extra. A continuació, hi incorporem els ronyons de cabrit per marcar-los a banda i banda.
  2. Prèviament, però, els hem deixat durant quatre hores reposant amb aigua i gel.
  3. Uns minut a foc mitjà, removem, els donem la volta i els reservem en un plat mentre continuem la recepta.
  4. Tornem a afegir un raig d'oli d'oliva a la paella i hi incorporem els alls. També, la mongeta tendra. Ho deixem coure un parell de minuts, mentre observem com els alls van agafant color. Amb aquesta textura cruixent i sense treure'ls de la paella, hi sumem la ceba confitada —que la tenim feta des de fa dies— i ho rematem amb un bol de vi ranci en abundància a la paella.
  5. Volem que s'ho begui tot, i tardarà quatre minuts a fer-ho. Un cop ha passat això, tornem a incorporar a la paella, amb la ceba i la mongeta verda, els ronyons de cabrit.
  6. Aprofitem el suc que han deixat anar els ronyons de cabrit abans de tornar-los a posar a la paella. Ho fem amb farina i oli d'oliva, remem i ho aboquem a la paella per arrodonir la salsa.
  7. Parem el foc. Ho condimentem amb una mica de pebre i sal i ja ho podem servir en un plat. És increïble! Salut i sort, família!
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!