Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que et proposo avui és un minibrioix amb truita curada i ous de truita i iogurt casolàun plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!

En un aperitiu mai hi falten patates de bossa, olives, formatge, escopinyes i de vegades alguns fruits secs, una amanida fresca a l'estiu o algun altre producte com musclos o fins i tot barreja. L'aperitiu, el vermut, és una estona prèvia al dinar que serveix per obrir gana i allargar l'àpat per davant. És un bon moment per gaudir dels clàssics, però també per intentar fer receptes noves i atrevides per sorprendre els teus. Avui et proposo un plat d'aperitiu que, en realitat, també es pot servir com a entrant o principal. Un brioix selecte que sembla molt elaborat, però que en realitat només et portarà una estona i et donarà un resultat excel·lent. Segurament hauràs de comprar alguns ingredients concrets que no tindràs per casa perquè són una mica especials. Però són ingredients senzills de trobar i a més tenen un sabor fantàstic. Si bé és cert que algunes preparacions s'han de deixar fetes amb temps, el procés de muntatge d'aquest aperitiu és ràpid i senzill.

És un bon moment per gaudir dels clàssics, però també per intentar fer receptes noves i atrevides per sorprendre els teus

Ingredients de la recepta:

  • Truita de riu
  • Brioixos
  • Mantega
  • Anet
  • Ous de truita
  • Iogurt de cabra
Diego Alias plats a Ca l'Amador Minibrioix amb truita curada i ous de truita i iogurt casolà / Foto: Carlos Baglietto
Minibrioix amb truita curada i ous de truita i iogurt casolà / Foto: Carlos Baglietto

El pas a pas de la recepta

  1. El primer que hauràs de fer és deixar la truita en un recipient amb sal i sucre a parts iguals durant 24 h. Un cop transcorregut aquest temps, al moment de preparar la recepta, talla la truita a daus. 
  2. En una paella, desfés una mica de mantega. Si veus que agafa una tonalitat marronosa fosca, és normal. És el punt noisette (avellana) que li dona un sabor especial.
  3. Amb la mantega fosa, torra bé els brioixos per tots els costats. Procura que quedi tot ben daurat, però que no es cremi.
  4. Un cop els brioixos estiguin torrats, fes-los un tall al mig per obrir-los, però sense partir-los del tot, que quedin en un sol bloc.
  5. Posa una cullerada de iogurt dins el brioix.
  6. Posa uns daus de truita a sobre el iogurt.
  7. Per acabar el plat, afegeix uns quants ous de truita i un parell de branquetes d'anet per sobre per donar frescor i textura al plat.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!