Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que et proposo avui és un minibrioix amb truita curada i ous de truita i iogurt casolà, un plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!
En un aperitiu mai hi falten patates de bossa, olives, formatge, escopinyes i de vegades alguns fruits secs, una amanida fresca a l'estiu o algun altre producte com musclos o fins i tot barreja. L'aperitiu, el vermut, és una estona prèvia al dinar que serveix per obrir gana i allargar l'àpat per davant. És un bon moment per gaudir dels clàssics, però també per intentar fer receptes noves i atrevides per sorprendre els teus. Avui et proposo un plat d'aperitiu que, en realitat, també es pot servir com a entrant o principal. Un brioix selecte que sembla molt elaborat, però que en realitat només et portarà una estona i et donarà un resultat excel·lent. Segurament hauràs de comprar alguns ingredients concrets que no tindràs per casa perquè són una mica especials. Però són ingredients senzills de trobar i a més tenen un sabor fantàstic. Si bé és cert que algunes preparacions s'han de deixar fetes amb temps, el procés de muntatge d'aquest aperitiu és ràpid i senzill.
És un bon moment per gaudir dels clàssics, però també per intentar fer receptes noves i atrevides per sorprendre els teus
Ingredients de la recepta:
- Truita de riu
- Brioixos
- Mantega
- Anet
- Ous de truita
- Iogurt de cabra

El pas a pas de la recepta
- El primer que hauràs de fer és deixar la truita en un recipient amb sal i sucre a parts iguals durant 24 h. Un cop transcorregut aquest temps, al moment de preparar la recepta, talla la truita a daus.
- En una paella, desfés una mica de mantega. Si veus que agafa una tonalitat marronosa fosca, és normal. És el punt noisette (avellana) que li dona un sabor especial.
- Amb la mantega fosa, torra bé els brioixos per tots els costats. Procura que quedi tot ben daurat, però que no es cremi.
- Un cop els brioixos estiguin torrats, fes-los un tall al mig per obrir-los, però sense partir-los del tot, que quedin en un sol bloc.
- Posa una cullerada de iogurt dins el brioix.
- Posa uns daus de truita a sobre el iogurt.
- Per acabar el plat, afegeix uns quants ous de truita i un parell de branquetes d'anet per sobre per donar frescor i textura al plat.