El dia de Dijous Gras 2024 o Dijous Llarder està marcat al calendari com una jornada en què és tradició menjar la botifarra d'ou. Un dia en què tradicionalment comença el Carnestoltes perquè és el dijous anterior al Dimecres de Cendra. A l’hora d’esmorzar, per postres o per berenar, també és habitual menjar coca de llardons.

🍴 Truita de botifarra d'ou per Dijous Gras o Dijous Llarder
 

Els locals amb la millor botifarra d’ou a Barcelona

La botifarra d'ou és un embotit fet de carn d'espatlla, cansalada, carn del cap, ous, sal i pebre negre. Té color groguenc i textura granelluda. “Al Dijous Llarder, botifarra menjaré” o “al Dijous Gras, carn fins al nas” són dues dites molt populars per a l'ocasió. Però per menjar-ne, primer cal anar a comprar el producte. Si encara no saps on comprar la millor botifarra d'ou a Barcelona, et portem un llistat amb quatre llocs deliciosos per facilitar-te la feina.

Ca l'Estevet

La carnisseria Ca l'Estevet està ubicada a Subirats i va vendre la millor botifarra d'ou fa un parell d'anys. L'embotit d'aquesta xarcuteria va guanyar el premi al Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Artesanal 2022 que organitza la fundació Oficis de la Carn. Ca l'Estevet és un establiment centenari i l'actual és la 4a generació que el regenta. L'any 2010 Enric Rosell Gili, cansalader-xarcuter de Ca l'Estevet a l'Ordal, va rebre l'accèssit del Premi Jove Artesà Alimentari Innovador. Aquest local de Subirats recupera antigues receptes i les millora. A més, tots els seus productes estan elaborats sense additius químics.

📍 Subirats, Avinguda Barcelona, 18

Fàbregas Xarcuters

Aquest local de Barcelona fa una elaboració pròpia d'embotits al barri de Gràcia des de 1888. Aquesta xarcuteria va guanyar el 2021 el 1r premi Nacional de botifarra d'ou tradicional i el Premi nacional al millor farcit de carnaval bull d'ou. Es tracta d'un producte d'un sabor intens i pronunciat més típic del Pirineu. A més, tenen una alta especialitat en tota classe de pernil i acurada selecció de formatges.

📍 Barcelona, Mercat Abaceria Central, Parada 21

Xarcuteries Bosch

Amb una experiència al sector des de fa més de 150 anys, aquesta empresa compta amb 4 botigues a Barcelona, una a Montgat i una a Sant Cugat del Vallès. Tot va començar l'any 1863 amb els rebesavis en Jaume Cuxart i la Mercè Serra. L’any 1886 van obrir la primera botiga al carrer del Clot núm. 38. El negoci ha anat passant de generació a generació, sempre amb el mateix esperit i empenta de fer les coses ben fetes i amb la qualitat que els diferencia oferint un producte de molta qualitat.

📍 Carrer de Mallorca, 558 / Mercat del Clot / Carrer de Pi i Margall, 42 / Carrer de Gran de Gràcia, 111

Casa Noguera

Tot i que la botifarra d'ou es consumeix tradicionalment per Dijous Gras o Dijous Llarder, aquest local l'elabora al llarg de tot l'any de manera artesanal. El mètode que segueixen és una recepta original que els va deixar la rebesàvia Ramona. El resultat d'aquesta és el seu producte estrella i la que, segons defensen, és la millor botifarra d'ou. Pots gaudir-la de moltes maneres: crua, a la brasa, passada per la planxa, amb pa amb tomàquet, entrepà, afegir-la a l'escudella per donar-li més sabor o fer-hi una truita de botifarra d'ou.

📍 Igualada, C/ de França, 34

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!