La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer la sopa de peix més bona a casa, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer sopa de peix casolana
La sopa de peix és un plat estimat per molts i odiat per altres. Els qui l'estimen saben de què parlen; els que l'odien segurament és perquè no han tastat una bona sopa casolana. Doncs avui és el dia de canviar-ho! Una bona sopa de peix és un dels plats més reconfortants que hi ha. Gustós, sucós i revitalitzant.
Una bona sopa de peix és un dels plats més reconfortants que hi ha
Ingredients:
- 1 kg de peix de sopa variat (escórpora, aranyes, burrets, cintes…)
- Un filet de peix (déntol, corball, rap…)
- 12 gambes
- 12 musclos
- 2 cebes
- 3 tomàquets madurs ratllats
- 3 grans d’all
- Un raig generós de conyac
- Un raig escadusser d’anís
- 2 grans d'all
- 2 cebes
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en gra
Per a la picada:
- 1 gra d'all
- Un grapadet d'avellanes
- Un grapadet d’ametlles
- Una llesca de pa
- Julivert picat
- Uns brins de safrà

Elaboració:
Comencem fregint els caps de les gambes amb un raig d’oli calent. A mesura que les anem daurant, els anem aixafant per extreure’n tot el suc. Ara hi posem la ceba picada, pebre en gra, sal i fem coure lentament fins que sigui ben tova i tirant a daurada. Hi afegim els tomàquets ratllats i els alls tallats per la meitat. Fem coure lentament fins que sigui ben sofregit. Serà el moment de posar-hi el raig de conyac i l’anís. Quan hagi evaporat l’alcohol hi posem el peix de sopa, el fem sofregir a foc mitjà fins a daurar. Cobrim amb aigua, tapem i fem bullir a foc lent durant 30 minuts. Deu minuts abans d’acabar hi posem els talls de peix. Colem i, quan el peix sigui fred, separem la carn del peix de les espines i reservem. Fem la picada. Comencem picant el safrà al morter. Hi afegim sal, l’all, el pa i les ametlles fregides, el julivert i les avellanes. Si cal, ho triturem amb una mica de brou. Bullim l’arròs a banda durant 8 minuts. Escalfem el brou, afegim la picada, l’arròs i els musclos i coem 5 minuts més. Al darrer moment hi posem la carn del peix i les gambes. Fem un bull, rectifiquem de sal i servim.