A l'estiu sempre ve de gust cuinar receptes senzilles i refrescants. Les amanides de verdura i les postres amb fruita són la millor opció, però de vegades ens quedem encasellats en la macedònia i el gelat. Per evitar la monotonia a l'hora de cuina, et proposem una recepta curiosa: un pastís de taronja que es fa al revés. Una recepta refrescant i deliciosa que endolcirà tots els teus àpats des de l'esmorzar fins al sopar. Agafa paper i llapis i no et perdis cap pas d'aquesta deliciosa preparació!

Pastís de taronja al revés

Un pastís al revés vol dir, simplement, que es desemmotlla cap per avall un cop és cuit. És a dir, que els ingredients que durant la cocció han estat a la base del motlle, a l'hora de servir quedaran a dalt de tot. La recepta al revés més famosa és la de pastís de poma, una versió que pots adaptar a altres fruites, com la taronja. Sigui quina sigui la fruita que facis servir, cuinar un pastís al revés no vol dir, en cap cas, que l'ordre dels passos sigui invers; només es refereix a la manera de servir-lo.

Sigui quina sigui la fruita que facis servir, cuinar un pastís al revés no vol dir, en cap cas, que l'ordre dels passos sigui invers

Ingredients:

  • 4 taronges
  • 1 branca de canyella
  • 300 g de sucre
  • 2 ous
  • 100 g de mantega fosa
  • 225 g de farina de blat
  • 15 g de llevat químic
  • Sal
  • 100 g de canyella molta
  • 100 g de sucre glaç
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAP (@directopaladar)

 

Elaboració:

  1. Talla dos taronges a rodanxes ben fines. Pots fer-ho amb una mandolina o amb un ganivet ben esmolat.
  2. Posa les rodanxes en una paella amb la branca de canyella, 200 g de sucre i 200 ml d'aigua.
  3. Cou la mescla durant uns 20 minuts, fins que la taronja quedi tendra, però no es desfaci.
  4. Ratlla la pela d'una de les dues taronges restants i esprem-les les dues.
  5. Afegeix els ous, la resta del sucre, la mantega fosa i la farina a la pela i el suc de les taronges.
  6. Afegeix també el llevat químic, un polsim de sal i la canyella molta.
  7. Barreja bé la mescla.
  8. Forra un motlle, idealment de 26 cm de diàmetre, amb paper de forn a la base i a les parets.
  9. Afegeix les rodanxes de taronja confitades a la base amb la meitat de l'almívar.
  10. Afegeix la massa per sobre amb cura.
  11. Preescalfa el forn a 180 graus, amb calor per dalt i per baix.
  12. Afegeix-hi el motlle amb la mescla i deixa'l entre 30 i 40 minuts.
  13. Per saber si és cuit, passat aquest temps introdueix un escuradents al centre del pastís; si surt brut i moll, al pastís li queda una mica, però si surt net, el pastís està llest.
  14. Deixa que el pastís refredi una mica, dona-li la volta al motlle i, amb cura, desemmotlla'l.
  15. Rega el pastís amb l'almívar restant i deixa que refredi completament abans de servir-lo.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!