A l'estiu sempre ve de gust cuinar receptes senzilles i refrescants. Les amanides de verdura i les postres amb fruita són la millor opció, però de vegades ens quedem encasellats en la macedònia i el gelat. Per evitar la monotonia a l'hora de cuina, et proposem una recepta curiosa: un pastís de taronja que es fa al revés. Una recepta refrescant i deliciosa que endolcirà tots els teus àpats des de l'esmorzar fins al sopar. Agafa paper i llapis i no et perdis cap pas d'aquesta deliciosa preparació!
Pastís de taronja al revés
Un pastís al revés vol dir, simplement, que es desemmotlla cap per avall un cop és cuit. És a dir, que els ingredients que durant la cocció han estat a la base del motlle, a l'hora de servir quedaran a dalt de tot. La recepta al revés més famosa és la de pastís de poma, una versió que pots adaptar a altres fruites, com la taronja. Sigui quina sigui la fruita que facis servir, cuinar un pastís al revés no vol dir, en cap cas, que l'ordre dels passos sigui invers; només es refereix a la manera de servir-lo.
Sigui quina sigui la fruita que facis servir, cuinar un pastís al revés no vol dir, en cap cas, que l'ordre dels passos sigui invers
Ingredients:
- 4 taronges
- 1 branca de canyella
- 300 g de sucre
- 2 ous
- 100 g de mantega fosa
- 225 g de farina de blat
- 15 g de llevat químic
- Sal
- 100 g de canyella molta
- 100 g de sucre glaç
Elaboració:
- Talla dos taronges a rodanxes ben fines. Pots fer-ho amb una mandolina o amb un ganivet ben esmolat.
- Posa les rodanxes en una paella amb la branca de canyella, 200 g de sucre i 200 ml d'aigua.
- Cou la mescla durant uns 20 minuts, fins que la taronja quedi tendra, però no es desfaci.
- Ratlla la pela d'una de les dues taronges restants i esprem-les les dues.
- Afegeix els ous, la resta del sucre, la mantega fosa i la farina a la pela i el suc de les taronges.
- Afegeix també el llevat químic, un polsim de sal i la canyella molta.
- Barreja bé la mescla.
- Forra un motlle, idealment de 26 cm de diàmetre, amb paper de forn a la base i a les parets.
- Afegeix les rodanxes de taronja confitades a la base amb la meitat de l'almívar.
- Afegeix la massa per sobre amb cura.
- Preescalfa el forn a 180 graus, amb calor per dalt i per baix.
- Afegeix-hi el motlle amb la mescla i deixa'l entre 30 i 40 minuts.
- Per saber si és cuit, passat aquest temps introdueix un escuradents al centre del pastís; si surt brut i moll, al pastís li queda una mica, però si surt net, el pastís està llest.
- Deixa que el pastís refredi una mica, dona-li la volta al motlle i, amb cura, desemmotlla'l.
- Rega el pastís amb l'almívar restant i deixa que refredi completament abans de servir-lo.