La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer creps casolanes, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Les creps són un invent francès que han triomfat arreu del món. Són gustoses, versàtils, fàcils de fer i sacien la gana com cap altre plat. A més, es poden gaudir a la taula de casa o caminant pel carrer. Una delícia dolça, però també salada, que et permetrà experimentar i provar coses noves a la cuina d'una manera fàcil i amb uns resultats que segur que són exquisits. A més, les creps agraden als adults, però sobretot als nens; són un berenar fantàstic per preparar aquests dies de fred!

Són gustoses, versàtils, fàcils de fer i sacien la gana com cap altre plat

Ingredients:

Creps bàsiques:

  • 80 g de farina
  • 200 ml de llet
  • 1 ou
  • Sal
  • Sucre
  • Mantega

O encara més fàcil!

  • 1 ou
  • Mig got de farina
  • Un got de llet
  • Sal
  • Una cullerada de sucre (si volem fer creps dolces)

Per al farcit salat:

  • 150 g de sobrassada
  • 100 g de formatge Maó
  • 50 g de mel

Per al farcit dolç:

  • 100 g de melmelada de taronja amarga
  • 100 g de gotes de xocolata
  • 50 g d’ametlla
Creps Ada Parellada. / Foto: Raquel Sánchez
Creps dolces i salades. / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Fem la massa de les creps. Simplement barregem tots els ingredients. Si veiem que ens queden molts grumolls, podem triturar amb una batedora elèctrica. Idealment, fem reposar la massa durant mitja hora, però si no hi ha temps, cap problema! En una paella antiadherent, a foc mitjà, hi passem un dau de mantega. Hi posem la mesura d’un cullerot petit i ràpidament fem girar la paella per escampar la barreja per tota la paella. Esperem que cogui per una banda, a foc mitjà. Sabem que és cuita quan fa bombolles. Girem la crep i coem per l’altra banda. Potser serà només un parell de minuts per banda. Retirem i tornem a fer el procediment. Quan vulguem fer el farcit, tornem a posar la crep a la paella, a foc lent. Hi posem la sobrassada i el formatge; en el cas de les creps salades. Esperem que fongui el formatge i, finalment, acabem amb un fil de mel. Emboliquem sobre si mateixa i servim. En el cas de les creps dolces, posem la crep a la paella, untem amb la melmelada de taronges amargues, posem la xocolata, esperem que la xocolata fongui lleugerament i acabem amb l’ametlla. Tanquem sobre si mateixa i servim.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!