La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, torna una setmana més on ens proposa aquest nou menú de batch cooking setmanal amb 10 idees diferents per cuinar plats de dilluns a divendres mantenint sempre una dieta equilibrada amb els productes de temporada. Aquesta setmana, del 8 al 14 de maig, destaquen els molls amb tomàquets al forn, maduixots i puré d’albergínia rostida, l'hamburguesa casolana amb albergínia rostida i el pollastre a la soja i mel amb puré de patates. Aquí també trobaràs la llista de la compra amb tots els ingredients que necessites si tens pensat anar al mercat. Pots descobrir com fer cada plat a través dels vídeos o bé consultar el menú de batch cooking. Us hi animeu?

No tindreu excuses per no menjar bé una setmana més!

 

 

Menú batch cooking del 8 al 14 de maig

Aquests plats són els que menjarem aquesta setmana de dilluns a divendres. Si vols saber com cuinar-los, continua llegint, o, si ho prefereixes, pots descarregar-te el menú de batch cooking en PDF.

Una tarda de feina: estris, ingredients i pas a pas

Què necessites per cuinar les 10 receptes del menú de batch cooking d'aquesta setmana? Aquí trobaràs tots els estris, ingredients necessaris i el pas a pas.

BASES

OLLA

Omplim l'olla d'aigua i quan trenqui el bull:

  1. Alfàbrega i espinacs (per a l'oli d'herbes): escaldem submergint-ho en aigua bullent uns segons i refresquem immediatament amb aigua i gel. Un cop ben fredes, ho traiem de l’aigua i ho deixem en un colador, sense prémer-la, que vagi perdent l’aigua.

  2. Patates: bullim les patates amb pell, durant 30 minuts.

  3. Ous: aprofitant que tenim l’aigua de bullir les patates, hi bullim uns 8 ous durant 8 minuts. Els refresquem i els guardem amb la closca.

FORN

Encenem el forn a 200 °C:

  1. Albergínies al forn: tallem les albergínies a daus i les posem en una safata de forn amb un raig d’oli i sal. Les coem durant 20 minuts.

  2. Tomàquets cherry al forn: en una safata, posem els tomàquets cherry, oli, sal i herbes. Coem uns 10 minuts.

CASSOLA

  1. Sofregit de ceba: piquem el quilo de cebes i les coem amb un raig d’oli generós durant 30 minuts, a foc molt lent fins que quedi ben confitada. Posem la meitat de la ceba en pots de vidre tapats i donem la volta perquè faci el buit.

  2. Carabassó: tallem el carabassó a daus i el saltem a la cassola amb un raig d’oli i sal.

TÚRMIX

  1. Oli d'herbes: alfàbrega i espinacs escaldats, un manat de julivert i unes gotes de suc de llimona, sal i 250 ml d’oli d’oliva. Triturem tots aquests ingredients fins a aconseguir un oli molt verd. Reservem en un pot de vidre amb tapa.

  2. Oli d'all i julivert: piquem bé un manat de julivert i el triturem amb 4 grans d’all pelats i picats i 500 ml d’oli d’oliva suau. Afegim una mica de sal i guardem en un pot tapat.

  3. Pesto vermell: 200 g de tomàquets secs amb oli (ben escorreguts), 100 g d’avellanes, 100 g de formatge parmesà, 300 ml d’oli dels tomàquets secs. Triturem tots els ingredients.

Batch Cooking: Primers plats

acció de dinar / Foto: unsplash

Dilluns

Crema d’albergínia

  • 300 g d’albergínia rostida
  • 40 g de sofregit de ceba
  • Una cullerada d’oli d’all i julivert
  • 1 patata bullida
  • 500 ml d’aigua o de brou de verdures
  • 50 g de mantega
  • Sal i pebre

En una olla posem el sofregit de ceba amb la mantega. Donem un parell de voltes, posem l’oli d’all i julivert, la patata bullida pelada i tallada, l’albergínia, sal i pebre. Cobrim amb l’aigua el brou de verdures. Coem uns 5 minuts. Triturem fins que ens quedi una crema fina.

Dimarts

Llenties amb germinats i calamars

  • ​400 g de llenties pardines bullides
  • 500 g de calamars petits per saltar
  • 50 g de sofregit de ceba
  • Oli d’all i julivert
  • Germinats de llenties
  • 1⁄2 copeta de vi blanc
  • Sal i pebre

Escalfem una paella gran i hi posem els calamars, de seguida que reaccionin amb l’escalfor de la paella hi posem la ceba sofregida i un bon raig d’oli d’all i julivert. Sacsegem un parell de minuts i hi aboquem el vi blanc i els grans de pebre negre. Esperem que s’evapori i salpebrem. Retirem els calamars i a la mateixa paella hi posem les llenties, a foc fort. Saltegem perquè quedin una mica rosses. Servim les llenties amb els calamarsets i acabem amb els germinats de llenties.

Dimecres

Saltat de carabassó amb pesto

  • 400 g de carabassó saltat
  • 100 g de pesto vermell
  • Germinats de llenties
  • 2 ous durs

En una paella, saltem uns segons el carabassó perquè agafi calor, afegim el pesto vermell i ho saltem perquè ho impregni tot. Amanim amb el pesto vermell. Acabem amb els ous durs i uns germinats de llenties.

Dijous

Tomàquets al forn amb formatge feta

  • 300 g de tomàquets cherry al forn
  • Oli d’herbes
  • 100 g de formatge feta

Posem els tomàquets en una paella. Quan agafin temperatura, afegim el formatge feta a daus i esperem que es fongui lleugerament. Acabem amb oli d’herbes.

Divendres

Raviolis amb pesto vermell

  • ​​400 g de raviolis farcits preferiblement de verdures
  • 200 g de pesto vermell
  • 100 g de tomàquets cherry al forn

Bullim els raviolis. En una paella posem els tomàquets cherry al forn, els escalfem i hi afegim el pesto vermell. Fem un parell de voltes i, finalment, hi posem els raviolis i una mica d’aigua de la cocció per amalgamar els ingredients. Podem acabar amb una bona cullerada de formatge parmesà.

Batch Cooking - Segons plats

acció de sopar / Foto: Unsplash

Dilluns

Hamburguesa casolana amb albergínia rostida

  • 400 g carn picada de vedella
  • 400 g de carn picada de porc
  • 300 g d’albergínia rostida
  • 1 ou
  • Oli d’all i julivert
  • Sal i pebre
  • Ceba sofregida

En un bol barregem les carns, l’ou, l’oli d’all i julivert, sal i pebre. Pastem fins a aconseguir que es faci una massa. Fem les formes d’hamburguesa. En una paella enrossim la ceba al màxim. Retirem la ceba i a la mateixa paella coem, a foc mitjà, l’hamburguesa per les dues bandes. No ha de quedar molt cuita per dins. Acabem amb la ceba caramel·litzada i acompanyem amb l'albergínia rostida.

Dimarts

Truita de carabassó i formatge brie

  • ​8 ous
  • 300 g de carabassó saltat
  • 50 g de ceba sofregida
  • 20 ml d’oli d’all i julivert
  • 200 g de patata bullida
  • 150 g de formatge brie
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Batem els ous i salpebrem. Hi afegim el carabassó saltat, l’oli d’all i julivert, la patata pelada i la ceba sofregida. Tallem el formatge brie a daus i el reservem per més endavant. En una paella on hi càpiga tot (o fem les truites individuals en una paella petita), amb un raig d’oli, hi aboquem els ous amb el carabassó. A foc mitjà, esperem que qualli per una banda. Ara hi posem el formatge brie i girem la truita. Esperem que qualli per l’altra banda i servim.

Dimecres

Molls amb tomàquets al forn, maduixots i puré d’albergínia rostida

  • 4 molls grans filetejats, escatats i sense espines
  • 100 g de maduixots
  • 100 g de tomàquets cherry rostits
  • 200 g d’albergínia rostida
  • Una cullerada d’oli d’all i julivert
  • 30 ml d’oli d’herbes
  • 50 ml de nata líquida
  • Sal i pebre

Piquem els maduixots a daus. Triturem l’albergínia rostida amb l’oli d’all i julivert, la nata líquida, sal i pebre. En una paella antiadherent, amb un raig d’oli, coem els molls per la part de la pell fins que sigui ben rostida. Donem la volta, amb cura que no es trenquin, coem per l’altra banda. A la mateixa paella escalfem els tomàquets cherry rostits. A la base del plat posem el puré d’albergínia, els molls a sobre i acabem amb els tomàquets cherry calents, els maduixots i un bon raig d’oli d’herbes.

Dijous

Pollastre a la soja i mel amb puré de patates

  • ​3 pits de pollastre
  • 100 ml de soja
  • 1 cullerada de soja
  • Gingebre ratllat
  • 4 patates bullides
  • 40 g de mantega
  • Sal i pebre

Tallem els pits de pollastre a tires. En una paella hi posem oli i hi saltem les tires de pollastre a foc alt fins que siguin cuites. En un bol preparem la salsa de soja, mel i gingebre ratllat, ho aboquem a la paella i deixem que la soja es vagi reduint, a foc fluix. Pelem les patates, les posem en un bol de plàstic, les escalfem al microones tapades amb una tapa o bé, paper film, i les aixafem, hi afegim la mantega que amb la calor es fondrà, la sal i el pebre, i ho incorporem tot. En un plat hi posem el puré de patates i a sobre servim les tires de pollastre a la soja. Podem acabar amb una mica de ceba cruixent.

Divendres

Verat amb fregit d’ametlles

  • ​4 verats desespinats
  • 100 g de sofregit de ceba
  • Un raig d’oli d’all i julivert
  • 80 g d’ametlles filetejades
  • 100 ml de vi blanc
  • Sal i pebre
  • Una culleradeta de pebre vermell dolç

Salpebrem el verat i el coem en una paella, per la part de la pell. Al cap d’un parell de minuts, donem la volta i deixem que cogui lleugerament per la part de la carn. Reservem. A la paella on hem fet el verat hi posem el sofregit de ceba i deixem que dauri lleugerament a foc mitjà. Afegim l’oli d’all i julivert, remenem i hi afegim les ametlles filetejades. Fem que coguin una mica, una mica de pebre vermell i hi afegim oli de la samfaina i un vas petit de vi blanc. Coem fins que evapori. Fem que evapori i cobrim el verat amb el fregit d’ametlles ben calent. Podem acompanyar amb unes verdures o una patata bullida talladeta.

Cistella de la compra / Foto: Pexels

Llista de la compra per al batch cooking (4 persones)

Aquí tens tots els ingredients que necessites comprar al supermercat per poder cuinar tots els plats del menú de batch cooking d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Supermercat

  • 400 g de llenties pardines bullides
  • Un pot de tomàquets secs en oli
  • 50 g de nous
  • 80 g d’ametlles filetejades
  • 250 ml de nata líquida
  • Una ampolleta de salsa de soja
  • 400 g de raviolis farcits preferiblement de verdures
  • 100 ml de vi blanc

Carnisseria

  • 400 g carn picada de vedella
  • 400 g de carn picada de porc
  • 3 pits de pollastre
  • 1 dotzena d’ous
  • 150 g de formatge brie
  • 100 g de formatge feta

Peixateria

  • 500 g de calamars petits
  • 4 molls grans filetejats, escatats i sense espines
  • 4 verats desespinats

Fruiteria

  • 2 kg d’albergínies
  • 1 kg de cebes
  • Una cabeça d’alls
  • Un manat petit de julivert
  • 1 kg de patates
  • Germinats de llenties
  • 1 kg carabassó
  • 100 g de maduixots
  • 1 kg de tomàquets cherry
  • 1 manat petit d’alfàbrega
  • 1 manat petit d’espinacs
  • 1 tros de gingebre fresc

T'ho posem fàcil! Et recordem que aquí pots recuperar la llista de la compra en PDF perquè vagis a comprar al mercat tots els ingredients del menú batch cooking d'aquesta setmana. Si vols recuperar els anteriors batch cooking del mes d'abril de la nostra xef Ada Parellada, els pots trobar a Batch Cooking d'abril: menú, receptes i llista de la compra. Veuràs altres opcions de receptes per cuinar durant una tarda i així tenir preparats els menús de tota la setmana. Descobreix quin és el que més s'ajusta als teus ingredients i comença a cuinar!