L'endemà de la nit de Reis és tradició menjar a les llars catalanes un tortell que recorda l'ofrena reial recollida als textos bíblics i que incorpora una litúrgia pròpia: sorpreses amagades a l'interior, una figureta de rei, el premi i una fava, que penalitza qui se la troba amb el pagament del dolç. Les pastisseries de Catalunya fan goig aquests dies previs al 6 de gener amb l'aparador ple de tortells farcits de massapà, crema o nata. L'original s’elabora amb pasta de brioix, feta amb ous, sucre, llet, mantega i farina, i es cobreix amb fruita confitada i sucre. En els darrers anys, són molts els flequers que també ofereixen tortell de Reis vegà, perquè tothom pugui gaudir d'aquest dolç entorn la taula. A continuació, us deixem una llista amb tres llocs on comprar tortell de Reis vegà a Barcelona.

👑 Origen i història del tortell de Reis

1. La Pastisseria Barcelona, fidels a la tradició

Viu l'emoció de la nit de Reis amb La Pastisseria Barcelona, fidels als dolços més tradicionals. Cada tortell es crea seguint una filosofia que implica l’ús exclusiu de matèries primeres i d’ingredients de temporada. Fa deu anys que s'hi dediquen amb cor i ànima per oferir la millor textura, olor, sensació i exquisidesa. Tant a la botiga com a la web, trobareu cinc opcions diferents de tortell de Reis, entre les quals s'amaga l'opció vegana: brioix esponjós amb taronja confitada i sucre perlat, farcit de crema amb un toc de taronja.

Tortell de Reis vegà de taronja i crema / Foto: La Pastisseria Barcelona
Tortell de Reis vegà de taronja i crema / Foto: La Pastisseria Barcelona

2. Pastisseria Castillo, especialistes del dolç vegà

Comparteix la nit més especial de l'any amb la pastisseria artesana Castillo, especialistes en dolços vegans. Per a la nit de Reis et porten fins a 5 opcions de tortell, totes molt bones i cent per cent veganes: massapà, crema, nata, brioix i xocolata, fet amb crema de cacau casolana. Una irresistible excusa per a reunir-te amb la família i els amics i celebrar aquest gran dia.

Tortell de Reis vegà de xocolata / Foto: Instagram
Tortell de Reis vegà de xocolata / Foto: Instagram

3. La Despensa de Eva, tres opcions delicioses

Aquesta pastisseria del Baix Llobregat, molt a prop de Barcelona, comença l'any igual que van acabar-lo: rodejats de dolços deliciosos elaborats cent per cent de forma artesanal amb productes de qualitat. Entre els clàssics tortells de crema, nata o massapà, també trobem tres opcions veganes espectaculars: de brioix, farcit de nata o de trufa vegana. Quan els tastis, no en podràs menjar d'altres. La massa és tendra, la molla densa i estan aromatitzats amb canyella, taronja i llimona. Pots trobar-los a Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i Gavà

Tortell de Reis vegà / Foto: La Despensa de Eva
Tortell de Reis vegà / Foto: La Despensa de Eva

Gaudiu d'una de les nits més especials de l'any rodejats de la família i els amics i acompanyats d'aquest tradicional dolç que tanta màgia duu cada any a les llars del territori. I si en comptes de comprar-lo, t'animes a preparar-lo a la cuina de casa, entre les nostres receptes trobaràs com fer el clàssic tortell de Reis per a sorprendre els teus convidats. N'estem segurs que et quedarà deliciós!