A Catalunya, les mones de Pasqua no són només dolces tradicionals. Representen un enllaç cultural arrelat a la societat. Aquests brioixos i elaborades figures de xocolata, adornades amb joguines i dolços, són regals populars durant les celebracions de Setmana Santa que es devoren el Dilluns de Pasqua. Més enllà del seu sabor exquisit, les mones són símbols d'afecte i tradició, enfortint els llaços familiars i comunitaris. L'elaboració artesanal també impulsa l'economia local, amb pastisseries i xocolateries dedicades a aquesta antiga tradició. Cada any, tant els nens com els adults esperen amb entusiasme l'arribada d'aquestes delícies, que no només satisfan el paladar, sinó que també alimenten l'esperit de comunitat i pertinença. Les mones de Pasqua 2024 són molt més que simples llaminadures, són la mateixa essència de la cultura catalana i la seva rellevància social perdura al llarg del temps.

Mona de Pasqua 2024: les millors opcions de pastisseria

A continuació, et portem una selecció de les millors mones que pots trobar a Barcelona i que des de La Gourmeteria ens hem encarregat de tastar per assegurar-ne l'excel·lent qualitat.


Pastisseria Carrió: tradicional i internacional

Darrere de la Pastisseria Carrió hi ha dos germans, l'Oriol i l'Anna Carrió, que recullen el llegat que el seu avi, forner, ja va insuflar a l'ADN d'aquesta família, sent la tercera generació que endolceix les vides de la seva fidel clientela de barri i d'altres ubicacions, que es desplaça fins al barri de Gràcia per gaudir de les seves creacions dolces. 40 anys més tard, els Carrió mantenen unint com a mestratge la pastisseria arrelada a la tradició local com la pastisseria francesa, aconseguint una proposta eclèctica de renovació basada en l'estacionalitat i la matèria primera. Com a opcions de mona, els germans Carrió han optat per una proposta de la tradició italiana i per una altra de la tradició catalana. D'una banda, la Colomba Pasquale, el cèlebre panettone amb forma de colom, i per l'altra, la típica Cristina en clau per als més petits, amb farcit de cremosa xocolata.

Mona de Pasqua de la Pastisseria Carrió
Mona de Pasqua de la Pastisseria Carrió

Jon Cake: mona basco-catalana

Jon Cake ha obtingut reconeixement pels pastissos de formatge. Des de fa mig any, Jon García, el seu pastri xef i propietari, també elaboren les pastes de mantega, un dolç d'origen bilbaí (d'on és nascut Jon) de brioix farcit de mantega. Per a les mones de Pasqua 2024, en Jon i el seu equip han volgut presentar una personal versió de la mona tradicional catalana revisada en clau basca: corona de brioixos de mantega amb farciment de crema muntada de mantega i, coronant el centre, un ou de xocolata.

Mona de Pasqua de Jon Cake
Mona de Pasqua de Jon Cake

L'excel·lència mundial de Lluc Crusellas

La col·laboració de Tea Shop amb el mestre pastisser Lluc Crusellas és tot un plaer per als sentits. Aquest català es va alçar el 2022 amb el títol al Millor Xocolater del Món al concurs internacional World Chocolate Masters celebrat a París. Una fita a la qual només accedeixen pocs genis de la creació amb xocolata i per a aquesta mona de Pasqua 2024, la seva creativitat es posa al servei de Tea Shop amb un nou producte on la xocolata i el te matxa de la més alta qualitat, es donen la mà: un ou de 20 cm de xocolata blanca i el te matxa orgànic de Tea Shop.

Mona de Pasqua i ou de xocolata amb te matxa de Lluc Crusellas
Mona de Pasqua amb l'ou de xocolata i te matxa de Lluc Crusellas

Bomboneria Pons: passió pels dolços

Com a apassionats de la xocolata, continuen compartint la il·lusió i el saber fer tradicional des de Barcelona. Busquen l'excel·lència en els processos i ofereixen la màxima qualitat als nostres bombons, torrons i xocolates artesanals. Així com en les seves mones de Pasqua 2024. En aquest cas, tastem un ou de xocolata amb una sorpresa ben dolça a l'interior com són els caramels que hi pots trobar. Ous de xocolata negra, ideals per decorar mones, pastissos, jugar o remenar els més petits amb una xocolata de la millor qualitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!