Qui ha dit que l'escudella és un plat reservat només per Nadal? És típic per les festes, sí, però d'escudella se n'ha de poder menjar tot l'any. A finals de desembre n'hi ha a tot arreu, però durant la resta de l'any no és tan fàcil trobar llocs on gaudir d'una bona escudella. Per això avui et portem els millors restaurants per menjar escudella a Barcelona

🥣 Recepta d'escudella i carn d'olla
 

👨🏼‍🍳 Recepta d'escudella catxaruda
 

Millors restaurants per menjar escudella a Barcelona

De la mateixa manera que mengem fricandó, mandonguilles amb sípia o esqueixada de bacallà en qualsevol època de l'any, l'escudella és un d'aquells clàssics de la gastronomia catalana que també hauríem de poder gaudir tot l'any, més enllà de Nadal. A Barcelona l'oferta de menjar és gairebé infinita, i entre tots els restaurants de la ciutat, n'hi ha alguns en què es pot anar a gaudir de l'escudella quan vulguis.

Haddock

Una taverna amb molta personalitat. Al Haddock podràs tastar autèntiques delícies locals, entre les quals destaca l'escudella. De tota la vida i del tot reconfortant, l'escudella del Haddock et recompondrà l'ànima en un local d'allò més particular. El local, amb les seves taules de fusta i la barra plena d’ampolles i gots, podria recordar una taverna de les d’abans.

En Franc amb la seva tieta, restaurant Haddock / Foto: Víctor Antich
En Franc amb la seva tieta, restaurant Haddock / Foto: Víctor Antich

Fermí Puig

Al carrer Balmes hi ha el que molt probablement és la meca de la cuina catalana. El restaurant Fermí Puig fa més d'una dècada que dona menjar a la parròquia amb una oferta clàssica que compta amb xató, canelons, arròs a la cassola o escudella i carn d'olla, entra molts altres plats típics del país.

Kanada-ya

Qui diu que l'escudella ha de ser la tradicional i clàssica de tota la vida? L'escudella que trobaràs al Kanada-ya va un pas més enllà de la concepció que has tingut tota la vida d'aquest plat. El remei per fer passar el fred té fideus, carn i brou, i va ser inventat pels xinesos. El ramen, l'alternativa oriental a l'escudella catalana, és el plat estrella d'aquesta taverna japonesa.

Va de Cuina

Però si ets dels qui defensa aferrissadament l'escudella de casa i no pots veure el ramen ni en pintura, al Va de Cuina podràs tastar l'escudella de Jordi Vilà i menjar-te-la, si vols, al mig del carrer. El xef català s'ha inventat una manera d'emportar-te aquesta delícia tradicional a casa de la mateixa manera que ho faries amb uns fideus orientals.

Fonda Europa

D'acord, la Fonda Europa no és Barcelona ciutat. Però a mitja hora en tren de la capital, a Granollers, la Fonda Europa ofereix una escudella de primer nivell. Un restaurant històric en el qual gaudir de la cuina de tota la vida amb uns fogons carregats d'història.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!