Sant Jordi és un dels moments més bonics de l'any. Els carrers s'omplen de gent agafada de la mà que passeja i remena parades per comprar un llibre i una rosa. De llibres, igual que de roses, n'hi ha de molts colors: novel·la, poesia, assaig o llibres de cuina. La gastronomia també té el seu racó durant la diada de Sant Jordi i avui et portem les últimes novetats del sector perquè puguis regalar els millors llibres de cuina a la gent que estimes.
Llibres de cuina per Sant Jordi 2025
Llibres fantàstics per gaudir als fogons.
1. Cuina Amiga (Fogons Solidaris) - Rafa Gimena
Els Fogons Solidaris que presenta Rafa Gimena són una opció fantàstica per regalar aquest Sant Jordi. 'Cuina Amiga' és molt més que un llibre de cuina; és una obra solidària que destina íntegrament els 20 € que costa a la millora del projecte social de la Fundació Jericó de Lleida. Un menjador que serveix plats calents de qualitat a persones sense recursos i que compta amb el suport de desenes de voluntaris de Ponent. Al llibre s'hi detallen una vintena de receptes que diferents cuiners de les Terres de Lleida expliquen al públic de manera solidària.

2. Entrepans per devorar (Cossetània) - Julie Schwob
Els entrepans se solen relacionar amb el menjar fàcil i de mala qualitat. Però res més lluny de la realitat. Aquest llibre de Julie Scwob explica més de 60 receptes per fer tota mena de plats amb l'entrepà com a protagonista. Des del més senzill fins al més complicat, l'entrepà és una manera tan vàlida com qualsevol altra de gaudir de la millor gastronomia. Diferents maneres per obsessionar-nos en el dia a dia que segur que són un bon recurs per aquell amant dels entrepans que coneixes.
3. Bikinis Creatius (Libros Cúpula) - Joan Guirguí
L'artífex dels restaurants de La Bikineria i mestre dels biquinis de Barcelona publica ara aquest llibre per explicar tots els secrets del noble art de fer entrepans de pa de motlle. Des del clàssic de pernil dolç i formatge fins al de pollastre a l'ast, Guirguí dona totes les claus per convertir-te en un mestre de la cuina casolana més divertida en aquest llibre.
4. Receptari Caules. Cuina menorquina del segle XVIII (Barcino) - Set Portes
Amb edició d'Andreu Vidal Mascaró i estudis de Joan Pons Alzina, Pep Pelfort i el mateix Vidal Mascaró, el 'Receptari Caules' és el desè llibre de la col·lecció de receptaris històrics del restaurant Set Portes de Barcelona. La col·lecció va començar amb l'edició del llibre del Sent Soví i ara arriba al número 10 amb un llibre que explica, entre d'altres, l'origen menorquí de la maionesa. Una autèntica joia per als amants de la història i la cuina catalana.
5. Les dones i la cuina marinera (GALP Costa Brava) - Àgata Albero Mirabell
Aquest és un llibre especial. El Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava publica aquest petit manual sobre receptes fetes amb peixos del Mediterrani. Una obra que vol promoure el consum de peix de proximitat i que posa en relleu la feina que fan les diferents confraries de pescadors de Catalunya. A més, el llibre té un vessant social; part dels beneficis van destinats a la Creu Roja per a la protecció de dones i famílies en situació de tràfic així com a l'ajuda de dones en situacions de prostitució.
6. Mar i muntanya: receptari tradicional (Viena Edicions) - Enric Herce
Des del pollastre amb arengades fins a la llagosta amb caragols, Enric Herce fa una repassada a algunes de les receptes de mar i muntanya més rellevants del receptari tradicional de la cuina catalana. El llibre, a més d'explicar les receptes, també planteja reflexions i explicacions al detall d'una de les característiques més rellevants de la nostra cuina: la fusió de productes del mar amb aliments de la terra.