El diumenge es juga el primer Clàssic de la temporada entre el Barça i el Reial Madrid, i que millor que veure el partit amb un bon entrepà de calamars, el més popular en terres madrilenyes i sempre un bon acompanyant en aquestes celebracions. Sembla senzill perquè només porta dos ingredients: una barra de pa i calamars en el seu interior, però es necessita una mica de gràcia per aconseguir que els aficionats a aquest typical Spanish food es decantin per la teva creació. A Barcelona trobem diferents bars i restaurants que ofereixen en les seves barres aquest famós entrepà i que si t'animes a descobrir amb nosaltres et prometem que et faran sentir que estàs a Madrid a punt per veure el Clàssic en directe. Et portem una llista amb alguns dels millors entrepans de calamars de Barcelona. Som-hi!

1. Sagàs, parada obligatòria

En ple barri del Born, epicentre cultural i punt de llança de la Barceloneta més moderna, Sagàs és una parada obligatòria per als foodies de la ciutat. Amb una proposta urbana, informal i divertida d'entrepans gurmet, basats en un producte únic i 100% natural. Slow food aplicat al menjar de carrer més popular. Si voleu sentir-vos al mig de la Plaza Mayor de Madrid, aquest entrepà de hot dog cruixent amb calamar de Potera acompanyat per un allioli fet amb la seva tinta i llima, és per vosaltres. 

📍 Pla de Palau, 13

Bocadillo de calamares Sagàs
Entrepà de calamar de Potera amb allioli de la seva tinta / Foto: Sagàs

2. Entrepanes Díaz, per tornar-se boig

Es defineix com "el tapeo dels anys 80" i s'ha convertit en tot un referent de l'entrepà de calamars. Pa, calamar fresc arrebossat amb farina de cigrons, julivert i dues maioneses, una d'elles feta a partir de la tinta, tota una tapa d'autor com déu mana. Un entrepà que ja ha conquistat Barcelona i que, després de tastar-lo, ho farà amb tu. 

📍 Pau Claris, 189

entrepa de calamars entrepanes diaz
Pa, calamar fresc arrebossat amb farina de cigrons, julivert i dues maioneses / Foto: Entrepanes Díaz

3. Bar Mendizábal, tota una bomba

Amagat en el cor del barri del Raval, aquest local ofereix un dels millors entrepans de calamars de la ciutat de Barcelona: pa torrat amb tires de calamar acompanyades de salsa tàrtara i tinta. Un gran descobriment que no passa desapercebut en aquest petit racó del Raval. Us sorprendrà!

📍 Junta de Comerç, 2

Bar Mendizábal
Bar Medizábal / Foto: Instagram

4. Bodega Pàdua, festival de sabors

La Bodega Pàdua es va fundar el 1949 com a magatzem de vins. Al llarg de la seva història s'ha anat adaptant als temps, i des de fa anys, entre la seva carta trobem el popular entrepà de calamars amb maionesa en la seva tinta i cebollí, tota una revolució als carrers de Barcelona.

📍 Pàdua, 92

bar bodega padua
Interior de la Bodega Pàdua / Foto: Bodega Pàdua

5. Bar Cañete, el clàssic

El producte que ofereixen és de proximitat i sempre de temporada, una forma de treballar que es plasma en els seus plats i entrepans, entre ells el de calamars. Tot un clàssic d'aquest local, conegut per ser els reis de l'arrebossat, un punt important a tenir en compte a l'hora de decidir on degustar aquest entrepà típic madrileny. No us defraudarà!

📍 Mallorca, 157

Bar Cañete
Bar Cañete / Foto: Bar Cañete