El diumenge es juga el primer Clàssic de la temporada entre el Barça i el Reial Madrid, i que millor que veure el partit amb un bon entrepà de calamars, el més popular en terres madrilenyes i sempre un bon acompanyant en aquestes celebracions. Sembla senzill perquè només porta dos ingredients: una barra de pa i calamars en el seu interior, però es necessita una mica de gràcia per aconseguir que els aficionats a aquest typical Spanish food es decantin per la teva creació. A Barcelona trobem diferents bars i restaurants que ofereixen en les seves barres aquest famós entrepà i que si t'animes a descobrir amb nosaltres et prometem que et faran sentir que estàs a Madrid a punt per veure el Clàssic en directe. Et portem una llista amb alguns dels millors entrepans de calamars de Barcelona. Som-hi!
1. Sagàs, parada obligatòria
En ple barri del Born, epicentre cultural i punt de llança de la Barceloneta més moderna, Sagàs és una parada obligatòria per als foodies de la ciutat. Amb una proposta urbana, informal i divertida d'entrepans gurmet, basats en un producte únic i 100% natural. Slow food aplicat al menjar de carrer més popular. Si voleu sentir-vos al mig de la Plaza Mayor de Madrid, aquest entrepà de hot dog cruixent amb calamar de Potera acompanyat per un allioli fet amb la seva tinta i llima, és per vosaltres.
📍 Pla de Palau, 13
![Bocadillo de calamares Sagàs Bocadillo de calamares Sagàs](/uploads/s1/37/46/53/02/161056971-2136516006485526-7124995651856234030-n_15_630x420.jpeg)
2. Entrepanes Díaz, per tornar-se boig
Es defineix com "el tapeo dels anys 80" i s'ha convertit en tot un referent de l'entrepà de calamars. Pa, calamar fresc arrebossat amb farina de cigrons, julivert i dues maioneses, una d'elles feta a partir de la tinta, tota una tapa d'autor com déu mana. Un entrepà que ja ha conquistat Barcelona i que, després de tastar-lo, ho farà amb tu.
📍 Pau Claris, 189
![entrepa de calamars entrepanes diaz entrepa de calamars entrepanes diaz](/uploads/s1/37/46/71/14/298200055-1706506589712248-1650168677874140535-n-1_15_630x420.jpeg)
3. Bar Mendizábal, tota una bomba
Amagat en el cor del barri del Raval, aquest local ofereix un dels millors entrepans de calamars de la ciutat de Barcelona: pa torrat amb tires de calamar acompanyades de salsa tàrtara i tinta. Un gran descobriment que no passa desapercebut en aquest petit racó del Raval. Us sorprendrà!
📍 Junta de Comerç, 2
![Bar Mendizábal Bar Mendizábal](/uploads/s1/37/46/72/88/52371578-2228711597223872-3519423245977271638-n-1_15_630x420.jpeg)
4. Bodega Pàdua, festival de sabors
La Bodega Pàdua es va fundar el 1949 com a magatzem de vins. Al llarg de la seva història s'ha anat adaptant als temps, i des de fa anys, entre la seva carta trobem el popular entrepà de calamars amb maionesa en la seva tinta i cebollí, tota una revolució als carrers de Barcelona.
📍 Pàdua, 92
![bar bodega padua bar bodega padua](/uploads/s1/37/46/75/97/277242578-995834734702553-2627753254934311006-n_15_630x420.jpeg)
5. Bar Cañete, el clàssic
El producte que ofereixen és de proximitat i sempre de temporada, una forma de treballar que es plasma en els seus plats i entrepans, entre ells el de calamars. Tot un clàssic d'aquest local, conegut per ser els reis de l'arrebossat, un punt important a tenir en compte a l'hora de decidir on degustar aquest entrepà típic madrileny. No us defraudarà!
📍 Mallorca, 157
![Bar Cañete Bar Cañete](/uploads/s1/37/46/80/44/305929267-412621534346467-2403847591225512229-n_15_630x420.jpeg)