El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Truita a la catalana

La cuina catalana és plena de platets senzills com aquest. Aliments de la terra, de proximitat. La truita a la catalana incorpora això mateix: ous, botifarra i mongetes. Més d'aquí impossible, i tot acompanyat d'un bon pa amb tomàquet. Vaja, només et faltarà el porró de vi. Recuperem, doncs, una recepta nostrada del receptari tradicional català. Fàcil de fer, econòmica i exquisida de sabor. Som-hi!

😋 Recepta de truita a la catalana
 

Xai cruixent fumat amb romaní sobre trumfada

De segon plat, un xai que hem fumat prèviament amb una mica de romaní fresc i que coem fins a deixar-lo ben cruixent. El petit fumat de romaní li aportarà un matís singular a la carn, però pensa que no queda absolutament aromatitzat condicionant el gust del xai, eh? Simplement, deixarà un regust lleuger al paladar. No cal dir que si aquesta mateixa tècnica s'aplica amb una graella o barbacoa amb tapa, el xai encara absorbirà més els aromes de les herbes. Resumint, una forma diferent de presentar el clàssic xai amb patates. Acompanya el plat d'una mica d'allioli i no cal res més, per a un bon dinar català.

🍴 Recepta de xai cruixent fumat amb romaní sobre trumfada
 

Menú de diumenge

Fideus mariners amb gambes, llagostins i galeres

Els diumenges s'afronten millor amb l'estómac ple. I quina cosa millor que aquesta recepta espectacular de fideus mariners. Un plat que fa festa i que, alhora, et farà llepar els dits! Bons ingredients, una mica de paciència i èxit garantit a taula.

😋 Recepta de fideus mariners amb gambes, llagostins i galeres
 

Guisat de conill amb pèsols i barreja de bolets

Per rematar el menú de diumenge, un guisat exquisit dels que fan caliu a casa, d'aquells de cullera, però també forquilla i ganivet, i de sucar pa. Ho té tot! Un plat sa i saborós amb el qual pots omplir la carmanyola i el congelador. Bon profit!

🍴 Recepta de guisat de conill amb pèsols i barreja de bolets
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!