Hola, gourmeters! De nou, una recepta espectacular. Un plat que fa festa i que, alhora, et farà llepar els dits! Bons ingredients, una mica de paciència i èxit garantit a taula. Aquesta recepta és per a 4-6 persones.

Som-hi!

Ingredients

6 gambes vermelles 

8-10 galeres 

12-14 llagostins

2 calamars mitjans tallats a rodanxes

200 ml tomàquet fregit

salsa marró de sípia (melsa)

2 alls laminats

350 g fideus del número 3 o 4 (al gust)

1 L de brou de peix 

oli d'oliva verge extra

julivert

sal

Variants:

- Pots fer servir altres productes del mar o afegir-hi trossos de peix sense espina

- Pots incorporar musclos i/o cloïsses

- Pots fer el brou de peix amb unes espines de lluç o rap, les peles dels llagostins i les galeres

Preparació
1.
IMG 5679

Prepareu el marisc.

2.
IMG 5686

Si voleu fer vosaltres mateixos el brou, prepareu una olla amb abundant aigua i poseu-hi les espines que tingueu (rap, lluç, peix de roca, etc). Jo em guardo les parts més lletges i espines del peix que compro al congelador, i de tant en tant faig un brou. Podeu posar-hi el peix congelat a l'aigua directament.

3.
IMG 5691

Mentrestant, en paral·lel, en una paella tireu un bon raid d'oli d'oliva verge i daureu els alls laminats per aromatitzar l'oli.

4.
IMG 5695

Salteu els llagostins amb un punt de sal.

5.
IMG 5702

Volta i volta i els reserveu.

6.
IMG 5705

En el mateix oli, salteu també les galeres.

7.
IMG 5713

Podeu preparar el tomàquet i el barregeu amb la melsa de la sípia.

8.
IMG 5720

També, mentrestant, podeu anar pelant els llagostins.

9.
IMG 5722

Incorporeu les pells i els caps dels llagostins a l'olla del brou.

10.
IMG 5726

Reserveu-vos les dues o tres galeres més maques per decorar el plat.

11.
IMG 5731

La resta de galeres, cap a l'oll del fumet.

12.
IMG 5736

Remeneu-ho bé, ho saleu una mica i ho deixeu bullir uns 20 minuts.

13.
IMG 5732

Mentrestant, i si cal afegiu-hi una mica més d'oli, salteu les gambes vermelles amb un punt de sal.

14.
IMG 5743

I les reserveu juntament amb les galeres i els llagostins pelats.

15.
IMG 5745

Ara, salteu també el calamar, aquest cop sense sal.

16.
IMG 5749

De tant en tant, amb una cullera, aixafeu bé les galeres per extreure tota la seva substància. Us quedarà una brou espectacular!

17.
IMG 5753

Quan el calamar comenci a esclatar, ja hi podeu incorporar el tomàquet amb la melsa.

18.
IMG 5761

Barregeu-ho bé i deixeu-ho fer un parell de minuts.

19.
IMG 5770

Ara ja hi podeu afegir els fideus. Uns 80-100 grams màxim per persona.

20.
IMG 5771

Podeu fer un espai al mig de la paella i daurar-los una mica. Però recordeu que no es tracta d'una fideuada clàssica (amb fideus més fins i torrats), si no d'uns fideus mariners.

21.
IMG 5778

El brou ja el tindreu fet.

22.
IMG 5780

Afegiu-hi el doble de brou (mínim) que de pasta i el passeu per un colador.

23.
IMG 5783

Saleu-ho una mica.

24.
IMG 5791

Als 5 minuts, ja hi podreu incorporar el marisc que teniu reservat.

25.
IMG 5795

I com no, una mica de julivert trinxat per sobre. Rectifiqueu de sal.

26.
IMG 5801

Quan la pasta estigui pràcticament cuita, poseu la paella a gratinar 5 minuts al forn. Així us quedarà una capa cruixent de cine! 

27.
IMG 5806

Deixeu reposar el plat 5-10 minuts més abans de servir-lo a taula.

28.
IMG 5807

El podeu acompanyar amb una mica d'allioli si us agrada.

29.
IMG 5830

Bon profit!