Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els menús setmanals de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Pasta amb tomàquet sec i pollastre

Comencem la setmana amb un plat de pasta atractiu a la vista que de seguida que fa venir salivera i, fins i tot, una mena de desig irracional de menjar pasta, com el que necessita la seva dosi de nicotina. A qui no li passa sovint? La pasta enganxa i és una veritat com un campanar. Per això, et presentem un plat que entra primer pels ulls, però compte, que en boca et resultarà meravellós, suau i intens a la vegada. És el poder de la senzillesa. Som-hi!

🍝 Recepta de pasta amb tomàquet sec i pollastre
 

Dimarts: Truita de llengüeta cruixent

La llengüeta és un peix molt similar al xanguet, però la diferència és que no creix més i, per tant, no està prohibit agafar-lo. No sempre n'hi ha, però és molt bo. Es pot fer una truita normal de llengüeta, però també es pot enfarinar-la i fregir-la primer, fins que quedi cruixent, i llavors fer la truita. La textura és molt diferent i la truita queda cruixent. Molt bona per fer-se'n una carmanyola amb una mica de pa amb tomàquet. Bon profit!

🍳 Recepta de truita de llengüeta cruixent
 

Dimecres: Macarrons amb beixamel

Aquesta és una recepta força tradicional a moltes cases del país. Un plat molt i molt fàcil d'elaborar i que alegrarà els paladars mentre dinis a la feina. D'aquells de la cuina diària, que no cal ser cap superxef per fer-los, vaja. I amb el qual en gaudim i molt. Deixem-nos de ximpleries, que moltes vegades ens ve molt de gust un plat així, oi? El sofregit el pots variar al teu gust. Et proposem un sofregit força normalet on incorporar uns dauets de xoriço, pernil i salsitxes de porc. Com t'aconsellem, pots aprofitar l'ocasió per fer una bona quantitat i congelar-ne una part.

🍝 Recepta de macarrons amb beixamel
 

Dijous: Wok de gambes i vedella al curri

A La Gourmeteria no ens cansem mai del wok: ni de cuinar-los ni de menjar-los. Saps què passa? Que a l'estiu, i fins i tot amb les temperatures d'aquests dies, no ve massa de gust fer guisats complexos i de digestió pesada. Busquem plats una mica més lleugers i pràctics de cuinar. És important que les verdures quedin cruixents en un wok. Un plat ideal per cuinar la nit abans i menjar-se'l l'endemà a la feina.

🍜 Recepta de wok de gambes i vedella al curri
 

Divendres: Pèsols amb xai

Aquest és un plat que està molt més bo del que aparenta, que tampoc està gens malament. La combinació del gust fort del xai amb el pèsol (fresc), sembla una beneiteria, però està molt ben trobada i resulta excel·lent al paladar. Et recomanem no deixar de fer aquest guisat durant l'època de pèsols frescos que, de fet, és ara a principis d'hivern.

🥩 Recepta de pèsols amb xai
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!