Fer-se el tupper és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te la carmanyola de dilluns a divendres.

Els menús setmanals de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tupper de dilluns a divendres:

Dilluns: Llom de lluç sobre cuscús amb reducció de tomàquet i malvasia de Sitges

Al·lucines amb el nom, eh? Per a dilluns et portem un plat d'aquell de cuina d'autor. Hem volgut, per sobre de tot, donar una bona presentació al plat, però respectant l'equilibri de gustos dels ingredients. És una recepta que es pot preparar en menys d'una hora. I és econòmica. No cal dir que pots utilitzar el peix que més t'agradi, com podria ser una cueta de rap. En qualsevol cas, que sigui ben fresc i que es treguin totes les espines. A gaudir!

🐟 Recepta de llom de lluç sobre cuscús amb reducció de tomàquet
 

Dimarts: Macarrons infantils

Una recepta bàsica, però molt necessària. Per als més petits, però també per als adults. Et sona allò de: "no m'agraden els trossos de tomàquet!", "si porta ceba, jo no en menjo!", "a mi no m'agrada el formatge!" o "pebrot? Argh! Quin fàstic!", són reaccions que els nostres estimats fills, de vegades, ens llencen sense cap mirament ni consideració per a uns pares que passem moltes estones a la cuina esforçant-nos per a ells. Però de receptes de macarrons en trobaràs tantes com famílies. Fins i tot, més d'una per família. Aquesta, bàsicament, es redueix a coure una bona carn mixta (vedella i porc), afegir-hi pernil i xoriço, tomàquet i alguna coseta més que ells no notaran

🍝 Recepta de macarrons infantils
 

Dimecres: Popets amb camagrocs

Plat de temporada i molt fàcil de fer. Per al menú setmanal, excel·lent.  Si t'agraden els pops a la planxa, és qüestió d'acompanyar-los d'aquests magnífics i aromàtics bolets que tant de joc donen. Hi pots afegir una mica d'allioli que li va força bé. Bon profit!

🐙 Recepta de popets amb camagrocs
 

Dijous: Wok de fideus soba amb gall dindi i shiitake

La cuina asiàtica enganxa. Són sabors molt contundents, plens de matisos que desperten qualsevol paladar. Però també s'ha de reconèixer que t'ha de venir de gust. No podria menjar woks eternament, tot i que sí molt sovint. També és una bona forma de coure i amanir les verdures, per exemple. Aquesta versió té més reminiscències japoneses que no pas xineses. Quan t'animis a fer aquesta mena de cuina de seguida t'adones que et falten molts ingredients, sobretot salses. No tots són imprescindibles, però s'ha de fer una petita inversió, és clar. En qualsevol cas, si a poc a poc ho vas aconseguint tot, arribaràs a un punt on l'elaboració d'un wok serà qüestió de molt pocs minuts i gaudiràs d'una molt bona cuina, ràpida i sana.

🍝 Recepta de wok de fideus soba amb gall dindi i shiitake
 

Divendres: Albergínia farcida de salsa bolonyesa, ceps i pernil

2 albergínies, 300 g de salsa bolonyesa, 100 g ceps secs (hidratats), 50 g pernil ibèric, sal, pebre, oli d'oliva verge extra i salsa beixamel. Això, i una mica de paciència i amor, és tot el que necessites per preparar el darrer tàper de la setmana. A gaudir, gourmeters!

🍆 Recepta d'albergínia farcida de salsa bolonyesa, ceps i pernil
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!