Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els menús setmanals de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Espinacs a la catalana

Comencem la setmana amb una recepta enèrgica i de país, a l'estil Popeye. Ens encanten els espinacs. És una grandíssima verdura a tenir en compte. Tothom diu que tenen molt de ferro, oi? Però la veritat és que no en tenen tant de ferro. Les escopinyes tenen tres vegades més ferro que els espinacs. Però ara no perdis les ganes de menjar espinacs, ja que són molt saludables. Esperem que t'agradi i vulguis iniciar el dilluns amb un gran tàper.

🥬 Recepta d'espinacs a la catalana
 

Dimarts: Pollastre al forn

Poques receptes són tan fàcils d'elaborar i proporcionen un resultat tan formidable. El pollastre al forn també és d'aquells plats que a cada casa el fan a la seva manera. Avui, com sempre, et presentem una de les formes més bàsiques i tradicionals de cuinar el pollastre. Bon profit!

🍗 Recepta de pollastre al forn
 

Dimecres: Botifarra amb bolets i allioli de codony

Aquesta no és una recepta tradicional que aparegui a gaires llibres de cuina, però estaràs d'acord amb nosaltres que una botifarra amb bolets és un plat molt representatiu i emblemàtic del nostre territori, oi que sí? Per aquest motiu no pot faltar. La botifarra crua de casa nostra és la protagonista de molts plats típics de la gastronomia catalana. Respecte a l'allioli, per donar-li un lleuger toc de sofisticació, es pot acompanyar el plat amb un allioli de codony. Que vagi de gust!

🥩 Recepta de botifarra amb bolets i allioli de codony
 

Dijous: Mongetes amb llomello

De vegades, ens fem un embolic tot pensant què podem fer per dinar, i plats com aquest són una gran alternativa, fàcil d'elaborar, bo i molt tradicional. Parlem de les mongetes amb llomello, que no llomello amb mongetes. Aquesta petita diferència en l'ordre dels elements és relativament important: no és el mateix servir el llom amb un acompanyament de mongetes que servir les mongetes amb uns talls de llom. En què es tradueix, això? Doncs que en comptes de fer el llom i col·locar les mongetes a un costat, com a guarnició, el que farem serà coure el llom, després les mongetes i finalment barrejar-ho i servir-ho tot plegat.

🍴 Recepta de mongetes amb llomello
 

Divendres: Llibrets de llom

Ja és divendres, per fi! I l'alegria d'acabar la setmana s'ha d'acompanyar amb una gran carmanyola. Llibret de llom, per què no? Quants llibrets t'hauran fet els pares, mares o les àvies? Molts, oi? I ara ve l'altra pregunta. I per als teus fills, quants llibrets cuines? Però fets per tu, no comprats congelats. Segur que molts també. O com a mínim els suficients. Els llibrets també són un plat tradicional de la nostra gastronomia. Molt bon profit!

🍖 Recepta de llibrets de llom
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!