Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Mona de Pasqua de trufa amb dos farciments i glacejat de xocolata

Dilluns de Pasqua! En aquest cas, no et portem cap primer ni segon plat, sinó una sorprenent i boníssima mona de Pasqua perquè tastis tant a casa si no treballes com a la feina et puguis endur un trosset. Veurem com fer una mona de trufa amb dos farciments i glacejat de xocolata per sobre. Com sempre, hauràs de ser previsor i preparar el dia abans el pa de pessic, la trufa cuita i el sucre bany o almívar. Tot necessitarà reposar. Per tant, llegeix aquestes receptes prèviament. Aquí és on tens tota la feina, ja que muntar el pastís és qüestió de 30 minuts. En la decoració final no hi poden faltar les figuretes de xocolata, les plomes o els ninos per als fillols. De fet, l'anomenem mona per aquesta decoració concreta, però pots fer aquest mateix pastís per a qualsevol altra celebració.

🎂 Recepta de mona de Pasqua de trufa amb dos farciments i glacejat de xocolata
 

Dimarts: Arròs a la cubana

Dimarts de tornada a la feina després d'una gran Setmana Santa. Per tornar més alegres et portem un plat d'aquells per dinar entre setmana. Qui no l'ha menjat mai? Veuràs com fer un arròs a la cubana tradicional. I tradicional d'aquest país, perquè els cubans no saben ni què és. No es coneix exactament la procedència de l'arròs a la cubana, però sembla que seria originari de les illes Canàries. S'ha de reconèixer que el contrast del plàtan dolç amb la resta de productes salats està ben trobat.

🍝 Recepta d'arròs a la cubana
 

Dimecres: Empanada gallega de llom i xoriço

L'empanada de llom és especial. És la millor de totes i, com totes les empanades, té aquell poder de seducció gastronòmic que la fa desitjar a totes hores. Et portem per a dimecres aquesta clàssica empanada que acompanyem amb una recepta gallega de massa tradicional, que es fa a partir de l'oli sobrant del sofregit del farciment, d'aquí aquest color tan maco.

🍗 Recepta d'empanada gallega de llom i xoriço
 

Dijous: Pollastre rostit amb tomàquet

És un plat molt representatiu de casa nostra, d'aquells per menjar entre setmana. Però està molt bo, sobretot si l'acompanyem d'unes patates fregides a daus. És un plat de tradició familiar. En qualsevol cas, t'animem a tastar-lo perquè tot i tenir uns ingredients força bàsics, adquireix un sabor molt peculiar i característic. 

🍗 Recepta de pollastre rostit amb tomàquet
 

Divendres: Truita de tonyina

De nou, un plat senzill, bàsic i molt bo que no hauria de faltar en cap receptari de cuina catalana. Hi ha diverses formes de fer aquesta truita. Trobaràs els que tiren l'ou batut a la paella i després, a mig quallar, hi posen la tonyina esmicolada per sobre i ho emboliquen fent com truita a la francesa. Bon profit!

🥚 Recepta de truita de tonyina

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!