El desembre és l'època per excel·lència de resoldre trencaclosques. I per 'trencaclosques' ens referim al maldecap de triar quins regals fem als nostres familiars, als amics, a la parella o a l'amic invisible. Sabatilles, una tassa, llibres... Ara bé, la gastronomia no acostuma a ser un dels reclams a l'hora de fer aquesta mena d'obsequis. Per això, volem trencar amb aquesta tendència proposant regals culinaris deliciosos que satisfaran l'afortunat i que farà que fins i tot qui ho regali vulgui endur-se'n una mostra per ell mateix.

7 regals 'gastro' per fer aquest Nadal 2023

A continuació, et portem 7 suculentes idees gastronòmiques per regalar aquestes festes de Nadal. És un regal doble, ja que quedes com un excel·lent gourmeter i permets descobrir als altres els millors gustos dolços i les noves tendències culinàries que ho estan petant últimament. Pren nota i deixa't aconsellar per La Gourmeteria.

Can Roca i Rocambolesc

Et presentem les propostes per aquest Nadal de Jordi Roca, creades des d’El Celler de Can Roca, Rocambolesc i Casa Cacao. Edició especial El Celler de Can Roca d’1 kg. En primer lloc, el panettone Tradicional amb taronja i llimona. D'altra banda, el panettone de Cacau i Xocolata, elaborat amb xocolata de Casa Cacao 68% de la Hacienda Victoria, gianduja i orellanes.

Un últim detall de la família Roca per tenir en compte són els torrons, els campions indiscutibles dels menjars i sopars nadalencs! Per això, Jordi Roca ha creat cinc torrons Rocambolesc, inspirats en les seves postres d’El Celler de Ca Roca. Ofereixen una varietat de torrons des dels més tradicionals fins als sabors més avantguardistes. Anarkia de Xocolata; Poma de Fires; Galeta de Gingebre; Bastó de Caramel; i, torró de Crema Cremada.

Tea Shop i la millor xocolata del món

Tea Shop llança cada Nadal els seus lots de sabors i aromes més nadalenques. Per a qui gaudeixi del te, el regal perfecte és el set Christmas Favourites, amb 5 minitins dels seus tes i infusions nadalenques més celebrades. Aquest any, però, la gran novetat és que aquests tes estacionals que expressen suculència a cada glop s'acompanyen de 2 productes gurmet exclusius per regalar on el te és un ingredient clau: la rajola de xocolata amb te matxa elaborada per Lluc Crusellas i l'Olive Oil with tea, infusionat amb te verd i matxa.

La col·laboració de Tea Shop amb el mestre pastisser Lluc Crusellas és un veritable plaer per a tots els sentits. Aquest català es va alçar el 2022 amb el títol al Millor Xocolater del Món al concurs internacional World Chocolate Masters celebrat a París. Una fita a la qual només accedeixen pocs genis de la creació amb xocolata i per aquest Nadal, la seva creativitat es posa al servei de Tea Shop amb una rajola de 95 grams de xocolata negra amb praliné d'ametlla i l'exclusiu te Organic Matcha de Tea Shop: xocolata de la més alta qualitat combinat amb l'essència i qualitat un dels te matxa de la més alta gamma de la casa.

Jack Daniel's: un whisky selecte per a personalitats úniques

Jack Daniel's s'adreça a totes aquelles persones que busquen una experiència inigualable amb un producte de la més alta qualitat. Per a ells, la marca de Tennessee porta el Single Barrel Pack: un whisky on cada ampolla és numerada i procedeix d'un barril únic seleccionat pel mestre destil·lador, acompanyada d'un got exclusiu. A causa de la posició de les botes, el temps de maduració i la individualitat de la fusta de roure blanc, cada barril desenvolupa un caràcter propi, atorgant un color, aroma i sabor diferent. Menys de l'1% dels barrils són seleccionats per ser Single Barrel, aconseguint un sabor profund i sofisticat amb un matís únic a cada ampolla. A l'etiqueta es troba el nombre de la bota d'origen i la data d'embotellament, atorgant-li aquesta diferenciació. El lot es pot adquirir als supermercats Alcampo, Carrefour, El Corte Inglés, Eroski i Gadisa per un preu de 43,80 euros.

Cervesa de Nadal Damm

El Nadal de l’any 2013, els mestres cervesers de Damm van recuperar una de les tradicions més estimades de la companyia: l’elaboració d’una cervesa de temporada, especialment pensada per a maridar amb els plats propis de la gastronomia nadalenca. Així arribava al mercat la Cervesa de Nadal de Damm, una cervesa especial, amb molt caràcter, que torna per onzè any consecutiu per convertir-se una vegada més en un imprescindible a taula. La Cervesa de Nadal de Damm s’elabora amb aigua, malt d’ordi, arròs i llúpol, 100% ingredients naturals. Les seves notes afruitades la converteixen en l’acompanyament perfecte per maridar amb els plats tradicionals de les festes.

Jon Cake: torró de Tête de Moine!

Jon Cake té sempre propostes per celebrar les festivitats i estacionalitats, sempre amb una picada d'ullet a la tradició, traduït en forma de pastís de formatge. Per a aquest Nadal, no pot faltar dos pastissos de formatge que ja formen part de les tradicions nadalenques per a tot amant dels cheese cake: el de panettones i el de torró. Però com que Jon García, l'ànima mater del projecte (i amant del formatge), no pot evitar anar sempre un passet més enllà, per a aquestes festes la novetat nadalenca és molt original i exclusiva: el torró de Tête de Moine! Elaborat per R+Desserts dels xefs pastissers David Gil i Ingrid Serra, la seva forma és similar a la del cèlebre formatge suís, però és un torró dolç on es percep el sabor d'aquest preat formatge suís. El preu del torró Tête de Moine: 25 €.

Turró de Tête de Moine
Torró de Tête de Moine / Foto: Cedida

Oriol Carrió: la bûche de Noël i el panettone de limoncello

Després de la Pastisseria Carrió hi ha dos germans, l'Oriol i l'Anna Carrió, que recullen el llegat que el seu avi, forner, ja va insuflar a l'ADN d'aquesta família, sent la tercera generació que endolceix les vides de la seva fidel clientela de barri i d'altres ubicacions, que es desplaça fins al barri de Gràcia per gaudir de les seves creacions dolces. 40 anys més tard, els Carrió mantenen uneixen amb mestratge la pastisseria arrelada a la tradició local amb la pastisseria francesa, aconseguint una proposta eclèctica de renovació basant-se en l'estacionalitat i la matèria primera.

Segons els cànons, el tronc de Nadal o la bûche de Noël a Carrió s'elabora amb una planxa de pa de pessic genovès, s'omple amb crema catalana cremada, s'enrotlla per formar un cilindre i es cobreix amb xocolata, decorant-se imitant l'escorça d'un arbre. D'altra banda, el panettone s'elabora amb massa de panettone i s'omple amb llimones macerades en limoncello i xocolata blanca. Aquestes famoses postres italianes en forma de cúpula compta amb molts adeptes a Barcelona, ​​així que des de Carrió han optat aquest Nadal per fer-li un tomb de rosca i afegir una altra gran icona italiana: la limoncello. El resultat és un panettone que navega entre el dolç i l'àcid de forma suau, amb la reconeixible textura airejada i molt esponjosa que converteix aquest panettone de limoncello en protagonista d'esmorzars, sobretaules i berenars dels més llaminers.

El trident de Funky Bakers

Un dels productes estrella d'aquesta època és la seva saborosa Corona de festes, que va ser el 'cum laude' del 2022, moment en què es van crear aquestes postres. Es tracta d'una combinació entre la tradicional babka de xocolata i el pastís danès, però amb un gir que la converteix en l'estrella de la col·lecció: està decorada amb or i avellanes caramel·litzades. És, així, una espectacular versió d'unes postres preparades en festes familiars a l'est d'Europa, el nom de les quals, babka, significa literalment àvia.

Especial menció a la ja clàssica Pavlova, que es va convertir en la líder de la col·lecció nadalenca del 2021. Es tracta d'un pastís tradicional d'aquestes dates a Austràlia i Nova Zelanda, i està feta amb una tècnica molt especial que fa que la merenga adopti una textura sedosa i cruixent per fora, mentre que l'interior resulta cremós al paladar, gràcies a un farcit de mascarpone amb vainilla i pell de taronja, que culmina amb una salsa de cirera àcida, magrana fresca, kumquats i un toc de romaní fresc. Per arrodonir la seva col·lecció nadalenca, Funky també inclou la seva capsa de galetes triades per a la temporada de festes que, per adaptar-se als comensals de qualsevol casa, ve en tres mides: una amb cinc unitats, una altra amb deu i la més gran amb vint.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!