El Poble-sec és un barri únic. Ubicat entre Montjuïc i el Paral·lel, és un espai amb encant que conserva l'ànima de barri de tota la vida. Un barri ple de vida amb una gran oferta gastronòmica de qualitat. Si vols descobrir aquest racó de Barcelona, avui et portem 5 restaurants que has de conèixer del Poble-sec; locals únics amb una cuina casolana deliciosa.

5 restaurants del Poble-sec

Tant si t'agrada la cuina catalana de tota la vida, com si ets més de provar altres gastronomies, al Poble-sec de segur trobaràs un local per a tu.

Margarit

Al cor del Poble-sec hi ha un racó de cuina mediterrània que enamora el barri sencer. L'Stefanos Balis i en Jordi Fenoll elaboren autèntica cuina grega, i d'altres països mediterranis, amb plats elaborats davant del comensal. Margarit és un restaurant transparent on pots trobar plats diferents en funció de la temporada amb alguns sabors únics que no podràs tastar enlloc més.

1️⃣ Restaurant Margarit
 

Casa Xica

Més de 10 anys d'experiència avalen la feina de Casa Xica. En Marc Santamaria i la Raquel Blasco lideren un projecte que combina plats de la cuina tradicional catalana amb altres propostes de cuina oriental. Una mescla de cultures, sabors i sensacions de primeríssima qualitat que converteixen l'experiència a Casa Xica un record inoblidable.

2️⃣ Restaurant Casa Xica 
 

Interior restaurant Margarit Foto Jordi Domènech
Interior del restaurant Margarit. / Foto: Jordi Domènech

Quimet & Quimet

Una de les bodegues més autèntiques de la ciutat, en el sentit ampli de la paraula, és sens dubte la bodega Quimet & Quimet del Poble-Sec, amb 110 anys d’història a l'esquena i cinc generacions al peu del canó. Oberta l’any 1914 al barri del Poble-Sec, el besavi del Quim va començar, com moltes altres bodegues, venent gel i vi. Amb el temps, van començar a oferir esmorzars de forquilla als veïns i treballadors, per arribar gradualment a ser el que són ara, veritables especialistes en producte enllaunat, que combinen de la manera més sorprenent i que fa les delícies del personal.

3️⃣ Restaurant Quimet & Quimet
 

Montalbán

Molt a prop del Quimet, però apartat del circuit del carrer Blai tot i que és al costat, just al carrer Margarit, trobem una marisqueria amb quasi 25 anys d’història, el Restaurant Montalbán. És un local modest amb capacitat per a una vintena de comensals, a tot estirar, on t’ofereixen un dels mariscos més frescs de Barcelona, però també unes calderetes i uns arrossos caldosos per llepar-se'n els dits. 

4️⃣ Restaurant Montalbán
 

Camarote d'en Tomás

Josep Ribot és copropietari del Camarote d'en Tomás, un professional de la restauració de llarga experiència amb projectes arreu de la ciutat, conjuntament amb la seva esposa i sòcia, la Núria Espallargas. Aquesta parella ha agafat el relleu de l'anterior parella de propietaris del restaurant, en Tomás i la Montse, que a finals dels anys 90 van obrir el restaurant amb un clar perfil de marisqueria gallega. Aquesta és la línia que en Ribot i Espallargas mantenen, conscients de la rabiosa actualitat del format.

5️⃣ Restaurant Camarote d'en Tomás
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!