Tot i que tenen un rerefons cent per cent comercial i són jornades enfocades al pur i més salvatge màrqueting, celebracions com la d'aquest dimarts 19 de març del Dia del Pare ens fan recordar l'estima que tenim cap als nostres progenitors i, més concretament en aquesta ocasió, cap a la figura paterna. Des de La Gourmeteria no t'aconsellarem regals foodies per obsequiar-lo, sinó quelcom més atractiu i que tothom hauria de fer més sovint: portar a dinar o sopar el teu pare (o mare) a bons i exquisits restaurants. I és que a Barcelona n'hi ha molts que es poden catalogar com a familiars. Propostes per a totes les butxaques i gustos diversos. Descobreix els 5 restaurants fabulosos a Barcelona per celebrar el Dia del Pare.

Dia del Pare: 5 restaurants a Barcelona

🍽️ A Restaurant

Començo el llistat des de la més pura sinceritat i vivència personal amb l'"a" restaurant, al qual hi vaig anar amb el meu pare i va ser una experiència agradable, saborosa i gratificant. És una realitat que els restaurants d'hotel estan de moda i cada cop n'hi ha més i amb un nivell superior. De fet, està canviant el paradigma i els clients del restaurant tendeixen a ser cada vegada més usuaris que no resideixen a l'hotel. Precisament, la Guia Michelin Espanya 2024 va donar validesa a aquesta tendència amb l'entrada al prestigiós certamen del restaurant Quirat, un local diabòlicament bell d'un hotel de cinc estrelles barceloní. Sense sortir de la capital catalana i desplaçant-nos uns quilòmetres, anem a parar a l'Hotel Neri i al seu lloable i superb "a" Restaurant. Carta i plats més que notables que acompanyaran una gran vetllada amb el teu pare en un espai íntim en una plaça preciosa.

📍 Plaça de Sant Felip Neri, 2

Restaurant Hotel Neri
L'interior de l'"a" restaurant de l'Hotel Neri / Foto: Cedida

🍽️ Restaurant Coya

El restaurant peruà Coya celebra el Dia del Pare amb un menú especial. Uns plats que pretenen transportar a les meravelles de la gastronomia inca. Per obrir l'estómac, es comença amb un dels millors guacamoles de la ciutat, acompanyat de crocants. Tot seguit, un tendre pa de blat de moro amb crema de cigrons. La gyoza de llagostí i llobarro, així com l'empanada de caps de bestiar amb salsa d'all posen punt final als entrants per passar al que és un dels plats estrella del Coya: el cebiche. En aquest cas, serà un mixt de tonyina, gamba, crema de moniato i blat de moro torrat. Seguint la línia de mar, la tirada de tonyina amb ponzu i llet lúcuma, així com la causa de pop elevaran l'àpat al següent nivell.

Restaurant Coya terrassa
La terrassa del restaurant Coya / Foto: Cedida

Per als amants de la carn, la melositat de la presa ibèrica amb Guava és un imprescindible del menú. El mateix amb l'arròs verd amb calamarsets i l'albergínia fregida com a plat final. I per si encara queda espai per a les postres, no et pots perdre el pastís de tres llets i el sospir de coco amb mag i fruita de la passió: un final completament tropical.

📍 W Barcelona, Plaça de la Rosa dels Vents, 1, 1a planta

🍽️ Burger Bar

Hamburguesa de vedella, pollastre arrebossat i patates fregides de moniato. Al Burger Bar hi trobaràs el bo i millor del fast food -hamburgueses gruixudes de tacar-te la samarreta-, però sense les presses d’una cuina que només vol despatxar clients. Molta gana, bona companyia i una estona per menjar és tot el que necessites per gaudir al màxim d’aquest restaurant al barri del Clot en el Dia del Pare (i tot l'any).

📍 C/ de la Séquia Comtal, 7

Espai interior The Burger Bar - Oriol Foix
L'espai interior The Burger Bar / Foto: Oriol Foix

🍽️ Flash Flash

Un restaurant que basa la seva essència en les imatges, en els flaixos i en la fotografia. Al carrer de la Granada del Penedès, número 25, s'hi podria emmagatzemar la història de la capital catalana. Una càpsula no només gastronòmica, sinó social, política i econòmica del que ha viscut Barcelona en les darreres cinc dècades. Totes les vivències, derrotes i victòries, alegries i tristeses, uns Jocs Olímpics i la transformació d'una ciutat cap al que és actualment. Uns metres quadrats escassos que resumeixen i simplifiquen milers d'històries i canvis. I, per què no, retratar també la història d'amor fraternal, la de cadascú de nosaltres amb el seu pare a cop de forquilla i flaix.

📍 C/ de la Granada del Penedès, 25

Flash Flash
L'espai icònic del Flash Flash / Foto: Cedida

🍽️ Parking Pizza

Parking Pizza és sinònim de locals urbans d'allò més singulars que omplen taules amb bona pizza i uns entrants de primera. Un tipus de restaurant en auge a la ciutat, compta amb quatre establiments, que manté  l'autèntica essència de la pizza més napolitana. La pizza és la reina indiscutible del restaurant. Gairebé una quinzena de tipus de pizza nodreixen la carta del local. Una carta que, a més, llueix alguns entrants deliciosos de la gastronomia italiana més tradicional. Els més destacats són la 'focaccia' de ceba i els embotits de la casa. Una oferta prou diversa, però ajustada, ideal per a tastar diferents propostes sense sortir d'una pizzeria al més pur estil napolità. Pel que fa a les pizzes, totes es preparen des de zero i es couen en un forn de llenya a la vista de tothom.

📍 Gran Via, 576

La cuina oberta del Parking Pizza és un espectacle d'autèntica tradició italiana
La cuina oberta del Parking Pizza és un espectacle d'autèntica tradició italiana / Foto: Oriol Foix
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!