La tradició mana, i per l'aniversari toca pastís de xocolata, bufar espelmes, sortir a menjar a un restaurant especial i rebre un parell de regals de la parella o els amics. Un ritual que repetim un any rere l'altre i que, tot i estar bé, de vegades també convé canviar. Avui et portem 5 plats senzills i deliciosos que pots preparar el dia del teu aniversari per celebrar la vida i de passada treure la pols a alguns dels estris de la cuina.

5 plats per preparar el dia del teu aniversari

Espaguetis a la carbonara

És el plat més clàssic de la pasta tradicional italiana i segurament també un dels més polèmics. Els espaguetis a la carbonara són el típic plat que et demanaries a la Tagliatella si hi anessis a dinar el dia del teu aniversari. Però per què pagar 10 € i menjar-te'l fora si pots preparar-lo a casa en menys de mitja hora? Apunta la cansalada, els ous i el formatge a la llista de la compra, escull la pasta que més t'agradi i triomfa a la cuina amb un plat ideal per a un dia especial.

Pizza ibèrica amb mozzarella de búfala

La pizza és un plat infal·lible, agrada a tothom i es pot fer de mil maneres. Aquesta pizza ibèrica amb mozzarella de búfala és una versió mediterrània que es pot preparar en format de pizza clàssica o en petites pizzes per servir a tall d'aperitiu. Si tens canalla pots preparar la massa amb els més petits, fer-ne de més i congelar la que no facis servir per tenir-la per a més endavant. Un plat perfecte per gaudir de l'aniversari a casa en família i gaudir d'una bona estona a la cuina.

Coca de vidre

Quan eres petit segurament algun cop havies portat coca de sucre a l'escola per celebrar el teu aniversari amb els companys de classe, un costum que et proposem recuperar, però ara amb una coca de vidre que pots fer a casa en 20 minuts. Una coca allargada i fina amb sucre, anís, pinyons i una textura cruixent i fràgil com el vidre. Un dolç que et durarà uns quants dies a casa i que de segur agradarà a petits i grans.

Pa amb vi i sucre

Tot el que necessites són 5 minuts, una mica de vi, una mica de pa i un bon tou de sucre. El pa amb vi i sucre és una recepta tradicional de la cuina catalana que se solia preparar per berenar i que és més antiga que el mateix pa amb tomàquet. Una ximpleria de recepta que no costa res de preparar i que dona molt de joc en funció del pa i el vi que facis servir. Para compte amb les quantitats perquè tot i ser una recepta ràpida també és molt contundent.

Pasta "choux"

Per últim, però no menys important, una pasta que serveix per preparar diferents dolços com ara profiterols o lioneses. Per si sola la pasta "choux" no té massa sabor, però si es combina amb algun altre dolç, com ara la xocolata o la crema, és una base perfecta per tenir de reserva al congelador. És una pasta típica de la cuina francesa a la qual se li pot injectar qualsevol farciment, normalment dolç, però també es poden fer pastissets salats.