El huo guo, també conegut com a hot pot en anglès, és una forma popular de menjar a la Xina, similar a una fondue, on els comensals cuinen una varietat d'ingredients crus submergint-los en un brou calent. L'origen exacte del huo guo és una mica difícil de precisar, però es creu que es remunta a la dinastia Qing a la Xina, fa més de mil anys. L'estil de preparació pot variar segons la regió i les preferències locals. El més famós és el de Sichuan. En aquesta ocasió, el nostre corresponsal a la província de Barcelona, Un Delicioso Mundo, s'endinsa al cor de l'Eixample per descobrir-nos el millor restaurant de hot pot a Barcelona, el restaurant Yuan Laosi. Fes play al vídeo i deixa't seduir per aquesta cuina mil·lenària.

 

Yuan Laosi, la tradicional i autèntica cadena de restaurants de hot pot xineses, es va originar a Sichuan, la ciutat natal dels pandes, al sud-oest de la Xina. ​Utilitzant els ingredients més autèntics del hot pot xinès, el brou i la salsa més deliciosa, el clàssic i exquisit estil de decoració tradicional xinesa brinda una experiència gastronòmica inoblidable i plaent. ​Més de 500 cadenes a tot el món, però el primer restaurant a l'Estat l'obren a Barcelona, al carrer de la Diputació, 304.

El pas a pas d'aquesta cuina mil·lenària

Si no has anat mai a un hot pot, la primera vegada que hi vagis podria resultar estressant i complicat. En primer lloc, has de seleccionar la base de la teva sopa preferida, seguidament una varietat d'ingredients alimentaris i el més important: la salsa. Els ingredients típics de les olles calentes inclouen carn a rodanxes fines, verdures de fulla, bolets, fideus, patates a rodanxes, productes de fesols, boletes d'ou, tofu i marisc. Les matèries primeres es tallen prèviament en seccions fines que es cuinaran ràpidament i de manera consistent en el brou a foc lent, que es manté a una temperatura d'ebullició suau. Tots els ingredients alimentaris se submergeixen en una olla bullint i després es treuen en conseqüència del temps recomanat per obtenir el millor sabor.

Restaurant Yuan Laosi, hot pot xinès a Barcelona / Foto: Un Delicioso Mundo
Un Delicioso Mundo i el majestuós hot pot al Yuan Laosi / Foto: Un Delicioso Mundo

 Pas 1: seleccionar la base de sopa

Selecciona la base de sopa preferida. Dos o tres sabors d'olla combinada de base de sopa per experimentar els diferents sabors. Hi ha la base picant, la base de sopa de tomàquet, la base de sopa de bolets, de vedella, de thai o la base de sopa d'os.

Pas 2: escollir els ingredients

Una rica selecció de proteïnes, verdures i productes bàsics. Recordeu que també en alguns restaurants, com és el cas del Yuan Laosi, ofereixen opcions sense gluten i receptes vegetarianes en particular.

Restaurant Yuan Laosi, hot pot xinès a Barcelona / Foto: Un Delicioso Mundo
Alguns dels ingredients que pots triar / Foto: Un Delicioso Mundo

Pas 3: preparar les vostres salses per immersió

Aquesta és la part més personalitzada per preparar una salsa personalitzada. Els experts recomanen algunes salses d'olla calenta xineses més tradicionals. Captar el moment dels ingredients alimentaris bullits instantàniament és la clau per obtenir un sabor deliciós. Consulta sempre el temps recomanat per submergir cada ingredient a l'olla de cocció i si és òptim la cocció a alta temperatura o baixa.

Restaurant Yuan Laosi, hot pot xinès a Barcelona / Foto: Un Delicioso Mundo
El procés d'elaboració / Foto: Un Delicioso Mundo

Pas 4: temps recomanat per submergir-se

Hi ha diferències significatives en la percepció del picant entre els xinesos i els europeus. Els nivells de picant que figuren al menú es basen en l'acceptació dels europeus locals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!