L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i El Nacional us oferim de nou aquest 2022, un seguit de nous clips audiovisuals que publicarem setmanalment amb la iniciativa compartida de “Els Acadèmics”. Un projecte on els membres de l’ACGN es podran donar a conèixer, amb un to més didàctic i distès tots aquells aspectes de la nostra gastronomia i de la nostra cultura catalana. 

Aquesta setmana, ens estrenem amb Josep Maria Sanclimens, membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició des de 1991. Llicenciat en Dret i PADE de l’IESE, Sanclimens ha estat director regional a Madrid dels 4 bancs del Grup Banca Catalana, president de Cacyf, Conseller Delegat del grup inversor BGI i conseller de 14 empreses catalanes.

Josep Maria Sanclimens (2)

Sanclimens va ser president nacional de les Joves Cambres i vicepresident mundial de Jaycees Internacional (JCI). Fundador també del fòrum Tribuna Barcelona, de Pa i Tomàquet amb Tertúlia i del col·lectiu de divulgació gastronòmica 5 a Taula.

En el següent vídeo, Josep M. Sanclimens ens parlarà sobre l’art i la seva vinculació amb la gastronomia, una combinació que sovint, van molt lligades de la mà, fent una especial èmfasi amb la pintura


El membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, aprofundeix amb el tema i relaciona l'origen de les primeres pintures amb la gastronomia i la cultura culinària que tots coneixem. Sanclimens es remunta als inicis i recorda com des de les Coves d'Altamira, entre 15.000 i 12.000 anys aC, s'hi trobaven les pintures dels bisons, els animals que es caçaven per menjar. 

L'expert de l'ACGN fa referència com al llarg de la història, des d'arreu del món, s'ha representat i s'ha relacionat l'alimentació o el menjar amb quadres i representacions artístiques, donant lloc a quadres rellevants que Sanclimens recorda i ens mostra fent aquest recull especial per l'art més gastronòmic que podem degustar.