Tot i que la Setmana del Vi Català va ser el novembre passat i encara queden força mesos per a la pròxima edició, aquesta setmana del 6 de febrer podem fer un tast previ amb tres certàmens vitivinícoles importants a Catalunya. La Barcelona Wine Week, el Saló dels Vins Naturals de Barcelona i el Saló Dones del Vi. A continuació, t'expliquem tot el que necessites saber sobre aquestes propostes perquè no et perdis cap detall.

Barcelona Wine Week (BWW)

Des d'aquest dilluns, 6 de febrer, fins dimecres 8, la Barcelona Wine Week celebra tercera edició al recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona. Aquest esdeveniment es consolida com la cita sectorial de referència per al comprador nacional i internacional de vi espanyol de qualitat, amb una edició amb xifres rècord: 828 cellers expositors i 70 segells de prestigi representats. Així com la presència de grans firmes com Protos, Matarromera, Rioja Vega, Pago de los Capellans, Juvé & Camps, Recaredo i Freixenet.

El sector vitivinícola català serà ben present a la BWW, ja que aquesta exposició del vi comptarà amb la presència de 210 cellers catalans. Tots ells s'hi adreçaran sota el lema Catalunya, on el vi és cultura. Una edició que, per cert, no para de créixer i gaudeix d'uns números que la fan consolidar en molt bona posició. En total, més de 20.000 professionals, 1.300 compradors nacionals i un 30% més de cellers expositors respecte a l'edició anterior. A més, la fira vitivinícola compta amb ponències d'experts del sector, així com diferents tastos i taules rodones.

📆 del 6 al 8 de febrer

📍 Barcelona, recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona

Dones del Vi

Dones del vi és un grup d'enòlogues, cellereres, sommeliers i comunicadores que s'han reunit per aconseguir més representació femenina al sector vinícola. Totes, tots i tothom que tingui afinitat amb els valors que promulguen i li agradi conèixer el bon vi de la mà de les seves productores és benvingut.

Així que si no tens cap pla per al 8 de febrer, al Palau de Pedralbes de 19 a 22 hores t'espera una proposta molt atractiva. És molt important que compris l'entrada en línia (10 euros més despeses) perquè no es podran adquirir a taquilla. En total, un saló en què hi haurà més de 40 elaboradores per descobrir! Les Dones del Vi esperen brindar amb tots i totes!

📆 8 de febrer

📍 Barcelona, Palau Reial de Pedralbes

Saló dels Vins Naturals de Barcelona

Torna el Saló de Vins Naturals de Barcelona el 12 i 13 de febrer de 2023. Aquest esdeveniment, fomentat per l'Associació de Productors de Vins Naturals, està organitzat exclusivament per vinyataires en un esforç col·laboratiu i de voluntariat per promoure el vi natural i la importància del treball vitivinícola en el manteniment i conservació del territori. Com a les darreres edicions, es farà a la Nau Bostik del barri de la Sagrera de Barcelona, un espai cultural de referència a la ciutat.

El saló comptarà amb més de 60 vinyataires 100% naturals. Amb l’entrada es lliurarà una polsera d’accés, una copa per tastar i un plànol amb la ubicació de cada vinyataire. Els horaris són diumenge 12 de febrer de 10 h a 18 h. El dilluns 13 de 10 h a 14 h. L'entrada és única i vàlida per a ambdós dies. Pel que fa al preu de l’entrada és de 12 € per accedir el diumenge, el dilluns o ambdós dies.

📆 12 i 13 de febrer

📍 Barcelona, Nau Bostik