L'actor Macaulay Culkin és una celebritat que ha tingut una carrera plena d'alts i baixos. Va començar a actuar des de petit en obres de teatre i ràpidament va saltar a la pantalla gran per a l'any 1990. La seva gran popularitat va arribar gràcies a la pel·lícula 'Sol a casa' (1990). Aquí va aparèixer amb el seu rostre angelical i la desimboltura davant les càmeres el van convertir en el nen preferit per a les pel·lícules amb un protagonista de poca edat.

De la gran pantalla a la música

Però una faceta poc coneguda d'ell va ser la seva incursió musical a través de The Pizza Underground, banda que va debutar l'any 2013 com una mena de tribut a The Velvet Underground, però amb una gran particularitat: les lletres de les cançons del grup liderat per Lou Reed van ser modificades amb elements relacionats amb la pizza. Un fet destacat precisament aquest dijous 9 de febrer Dia mundial de la Pizza. De fet, tal com va declarar Deenah Vollmer, la percussionista de la "caixa de pizza" del grup, va dir que la idea de crear The Pizza Underground va començar com una broma l'any 2012.

The Pizza Underground són un grup que ret homenatge, a la seva manera, a The Velvet Underground, banda de rock estatunidenca que va estar activa entre el 1964 i el 1973. Versionen les seves cançons amb canvis, bàsicament només a la lletra. Així, per exemple, en lloc del mític 'Take walk on the wild side' ells canten 'Take walk on ​​the pizza side' i la meravellosa 'Perfect day' li canvien el títol i la composició per 'Pizza day'. Unes cançons que van sonar ara fa 9 nou anys, el maig de 2014, al Primavera Sound de Barcelona, que va comptar amb la presència del grup de Macaulay Culkin.

Escenes incòmodes a l'escenari

El maig de 2014, el grup va ser esbroncada a l'escenari del local Rock City de Nottingham, Anglaterra, mentre actuava al Festival Dot to Dot. Més tard, un espectador es va queixar que el grup de paròdia estava fent una "burla a una de les bandes més grans de tots els temps". El grup de Culkin va deixar de tocar al cap de 15 minuts i, com a resposta al fet que li van tirar cervesa a la banda, el líder Macaulay es va queixar davant la multitud sobre el gest de llençar-ho, quan ell hagués preferit beure les cerveses. El gener de 2018, Culkin va revelar durant una entrevista al pòdcast WTF amb Marc Maron que The Pizza Underground s'havia trencat.

El que ben segur no es trencarà és la passió de la gent per la pizza. Aquest producte gastronòmic per excel·lència aquest dijous 'fa anys' i, sense cap dubte, seguirà acompanyant els àpats a moltes famílies.