Els mesos més càlids de l'any ja estan aquí, i mantenir una nutrició conforme mai està de més per protegir-nos de les altes temperatures. Encara que ja ens estem acostumant a la calor, una mica d'ajuda extra mai no ve malament per ajudar el nostre cos en aquesta transició. Avui busquem els 12 aliments clau per combatre les altes temperatures.

1. Fruits vermells: Les mores i els gerds són rics en antocianines, que a més de donar-los aquest peculiar color vermellós, tenen efecte antiinflamatori i redueixen la pressió arterial. Gràcies a això, ajuden el cos a baixar la seva temperatura a través de la circulació.

2. Alvocat: aquesta fruita és ideal per fer amb tot tipus d'amanides. Sí, hem dit fruita perquè encara que es considera habitualment com a verdura és el fruit d'un arbre. Ens ajuda a mantenir la hidratació a més d'aportar-nos vitamina E.

3. Síndria: a tots ens ve més de gust en arribar la calor. La síndria és un dels aliments que tenen més contingut en aigua i juntament amb els seus efectes antioxidants fan que siguin unes postres ideals per suportar les pujades del termòmetre.

Sandía
Síndria / Font: Unsplash

4. Pastanagues: des de petits hem après que les pastanagues són bones per a la vista però també ajuden en època calorosa. Saps que a més ajuden a potenciar el bronzejat mentre tenen un poder refrescant? 2x1. Si no t'agrada la seva textura, prova-les en suc.

La nutrició és clau per lluitar contra les altes temperatures

5. Carbassó: aquest aliment conté a prop d'un 95% d'aigua al seu interior. A més de purificar, és baix en calories pel que és ideal per ajudar a mantenir una dieta equilibrada.

6. Plàtan: en ser ric en magnesi, serotonina i melatonina, aporta gran quantitat de nutrients, a més d'ajudar a disminuir la fatiga que es produeix en aquells dies de xafogor.

7. Menta: un dels aliments més versàtils. Podem afegir-la en infusions, menjars o postres per donar-los un toc diferent i, sobretot, fresc.

8. Arròs integral: ideal per mantenir uns nivells òptims de glucosa i no marejar-se amb les altes temperatures. També és ric en fibra i sadollant, per la qual cosa ens ajuda amb allò de picar a hores indegudes.

9. Tomàquet: és clau per a la pèrdua de líquids i de sals minerals que es produeix en el nostre organisme. És una excel·lent font d'hidratació a més de diürètic.

Tomàquet
Tomàquet / Font: Unsplash

10. Pebre: no has llegit malament, no és pebrot, és pebre. Els aliments amb picant com el pebre o el xili pugen la temperatura del cos i fan l'anomenat efecte càntir.

11. Cogombre: En amanida, en crema, per al gaspatxo... El cogombre és un gran recurs per a l'estiu. Actua sobre els meridians de melsa i intestí gruixut, a més d'aportar aminoàcids, vitamina C, aigua, calci, fòsfor, ferro o fibra. Quan la calor s'intensifica, el cogombre ajuda a combatre la calor, eliminar la humitat i millorar el trànsit intestinal.

12. Bròcoli: A més de les seves qualitats com a superaliment, conté fins i tot un 91% d'aigua. Així que apunta-ho com a guarnició estiuenca per a carns i peixos o com a complement en amanides. Valoraràs el punt fresc que aportarà als teus àpats.