Quan passem un dia a la platja, molts triem anar al primer "xiringuito" que veiem, però de vegades també ens agradaria gaudir d'un ambient més familiar i relaxat sota el para-sol. Per a això, l'únic que hem de tenir en compte és que la hidratació és fonamental per estar tot un dia exposats al sol. També cal triar plats que puguem prendre freds i que no es puguin espatllar per efecte de la calor, que siguin fàcils de menjar i que no produeixin digestions pesades.
Fruita: una aliada per a la platja
Hem de tenir en compte, que si utilitzem ingredients com a maionesa, tomàquet o algunes salses per amanir, el millor és portar-los a part, en una nevera portàtil, i fer la barreja just abans de menjar, ja que més val prevenir que tenir un disgust per intoxicació. El recomanable és portar-ho tot en una nevera de viatge o una carmanyola isotèrmica que mantingui nostres "tuppers" o entrepans a temperatura fresca. Evitarem així portar la clàssica truita de patates o aliments que continguin ou, postres làcties amb nata i crema, que necessiten, d'una bona refrigeració. També estan desaconsellats el formatge fresc o el marisc. Millor conformar-se amb la fruita. El que sí que podem utilitzar a les amanides són les llaunes de tonyina o de sardines i les conserves vegetals, que són pràctiques i higièniques.
En resum, això hauríem d'evitar posar a la nostra nevera portàtil:
- Aliments o plats amb ou
- Lactis
- Formatge fresc
- Marisc

A més, hem de seguir uns consells que, encara que són molt simples i bàsics, resulten molt importants per a la nostra seguretat alimentària, per exemple l'elecció del gel que hem de col·locar a la nevera. No serveixen les bosses de glaçons que utilitzem per fer mojitos o les que venen en gasolineres, hem d'utilitzar blocs compactes o bosses de gel tancades especials per a aquesta finalitat, per evitar que el gel es fongui i que els bacteris es puguin reproduir a l'aigua.
Nevera portàtil, imprescindible en la platja
Els envasos que utilitzarem per guardar els aliments han de ser nets i hermèticament tancats, no hem de reutilitzar un envàs qualssevol de menjar a domicili o d'un altre tipus. Tampoc no hem de tallar la cadena de fred dels aliments, hem d'introduir el menjar fred o a temperatura ambienti, sense oblidar que tots els productes que necessiten refrigeració han de ser a la nevera de casa fins que els col·loquem a la nevera.

Un altre consell pràctic, una nevera plena conserva millor el fred, i és recomanable no barrejar begudes i menjar per evitar anar obrir i tancar cada vegada que vulguem una mica d'aigua. La solució: portar dues neveres.
Una de les receptes més recomanables per portar són les amanides, i l'única precaució que hem de tenir és l'hem d'amanir amb oli i sal en el moment de servir perquè si ho fas a casa, quan te la menges estarà una mica deshidratada, més embafadora i amb els fulls moixos, fins i tot el vinagre, que és un bon conservant, pot provocar aquest efecte. Si li posem una mica d'imaginació, la nostra amanida pot ser nutritiva, refrescant i a més original.