L'espai Apothucker, al barri de Sant Antoni de Barcelona, ha estat l'escenari escollit per fer la presentació oficial de la Ruta del Paquito 2025. Una iniciativa impulsada per l'Organització Interprofessional de l'Oví i el Caprí de Carn (INTEROVIC) que vol promoure el consum de carn de xai nacional amb una proposta creativa, informal i pensada per a les cartes dels restaurants.

Ruta del Paquito 2025

El Paquito és un entrepà de xai. Igual que el Pepito és un entrepà de vedella, l'any 2019 es va crear el nom de Paquito per impulsar el consum de carn de corder autòcton a Catalunya i a la resta de l'Estat. Una iniciativa que s'ha anat consolidant i que enguany arriba a la 5a edició. Com ja és tradició, Barcelona ha estat la ciutat escollida per presentar la Ruta del Paquito 2025, un esdeveniment que durarà tot el mes de juny i que permetrà al públic tastar les diferents versions del Paquito que xefs d'arreu del país han creat als seus respectius restaurants.

L'acte de presentació l'ha conduït la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras, acompanyada del president d'INTEROVIC, Raúl Muñiz, i la secretària d'alimentació del Govern de la Generalitat de Catalunya, Rosa Cubel. A la presentació també hi han assistit mitjans de comunicació, representants del sector ramader a Catalunya, com Gerard Cardona, i diferents cuiners participants en la ruta d'enguany.

L'únic requisit que ha de complir el Paquito és que s'ha de servir carn de corder entre dues llesques de pa, siguin de pagès, de brioix o en forma de taco

Un producte de primera qualitat

Malgrat tractar-se d'una invenció relativament nova, el Paquito és un entrepà d'èxit. Es tracta de la versió amb xai del famós Pepito de vedella i és una molt bona manera de promocionar el consum de carn autòctona de xai dels Pirineus. La raça de xai més característica de Catalunya, especialment del Pallars, és la de xai Xisqueta, tot i que hi ha altres tipus de corder. L'únic requisit que ha de complir el Paquito és que s'ha de servir carn de corder entre dues llesques de pa, siguin de pagès, de brioix o en forma de taco. Aquest ampli ventall de possibilitats ha fet que des de l'any 2019 s'hagin creat més de 900 receptes de Paquito arreu de l'Estat. Algunes d'aquestes receptes s'han quedat a les cartes dels restaurants, i d'altres han existit de forma efímera.

Però tant si són permanents com si no, les millors receptes de Paquito es podran tastar durant tot el mes de juny als més de 40 establiments adherits a la Ruta del Paquito 2025. Enguany hi ha establiments en ciutats com Barcelona i Girona, però també a Tremp, capital del Pallars Jussà i una de les ciutats amb més tradició de consum de carn de xai del país.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!