Un robot cambrer s'ha suïcidat en directe, en la cobertura en directe de TV3 de la fira Alimentaria. La presentadora d'Els Matins, Ariadna Oltra, ha connectat amb la reportera Cristina Macías, per mostrar com funciona una de les novetats de l'esdeveniment. Es tractava d'un robot cambrer, que ha fotut de nassos sense motiu aparent. "No sé què ha passat", ha dit el responsable de la tecnologia.

L'empresa protagonista mostrava els serveis d'un robot per gestionar reserves i ocupació a les sales, capaç d'interaccionar i parlar: pregunta si tens reserva i quants comensals sou, per exemple. La periodista ha vist de primera mà com funcionava i ha respost totes les preguntes, però no s'ha esperat la reacció de la màquina. El cambrer l'ha volgut guiar a la taula, sense èxit: s'ha desviat i ha caigut a terra. "Què ha passat?", ha preguntat la reportera i el responsable no ha sabut respondre. Usuaris de les xarxes socials han captat el moment i l'han difós, fent viral el moment.

La primera a riure ha sigut la presentadora, que ha vist molt clar el futur de les imatges: "Directe a l'APM". Just després, molts tuitares han reaccionat a les imatges i han començat a fer bromes. La broma més recurrent és la que intentava explicar el suïcidi del robot: s'ha llevat la vida perquè no volia treballar, fart d'estar explotat fent de cambrer.

Tot plegat ha passat en la primera jornada de la fira Alimentaria & Hostelco, que se celebra des d'aquest dilluns fins al dijous 21 de març al recinte de Fira de Barcelona de Gran Via. Es tracta de la fira professional més important de Catalunya i de l'Estat, i la tercera més gran d'Europa, que té lloc cada dos anys a la capital catalana. L'esdeveniment omple set pavellons, 100.000 metres quadrats d'expositors. Entre els sectors que ocupen més superfície destaquen el carni i la pastisseria. També hi ha un nodrit programa d'activitats protagonitzades per grans noms de la gastronomia com Joan Roca, Elena Arzak, Oriol Castro i Xavier Pellicer, així com xerrades, taules rodones i showcookings per parlar dels reptes de futur, especialment enfocats en l'atracció de talent jove i en la sostenibilitat i la integració de la tecnologia en la indústria alimentària. També hi ha xerrades tècniques enfocades al negoci i no tant al producte o a les tècniques culinàries. Només hi poden assistir persones vinculades professionalment a la indústria.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!