Hi ha més de 10.000 bars i restaurants a Barcelona. Una barbaritat de xifra que fa difícil poder-los conèixer tots —ja no parlem de visitar-los. És per això que l'aparició de diferents rànquings, llistes i premis faciliten a petits propietaris gaudir d'un altaveu i fer-se un nom més enllà del barri. “És una ciutat amb molt bon gust, vibrant i plena de vida, i la seva gastronomia n'és un reflex”, diu l'alcalde Barcelona, Jaume Collboni. És la carta inicial del llibre Guia 2025 de la Restauració V Premis Restauració de Barcelona que s'ha presentat aquest dimarts al migdia a La Bodegueta de Sant Andreu, un dels establiments premiats.
La guia definitiva de la restauració a Barcelona
L’acte l’ha presidit la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, a les portes de la diada de Sant Jordi. “Tenim una ciutat amb una cultura gastronòmica i de la restauració espectaculars, on conviuen restaurants de molt renom i locals de petit format i molta qualitat que ens defineixen com a ciutat”, ha remarcat la regidora durant la presentació. “Les bodegues són part de l’ADN barceloní. Un lloc idoni per fer la presentació de la Guia”, ha afegit. Gil ha elogiat que la ciutat té “molta oferta de restauració i de molt bon nivell” i ha remarcat que la Guia vol ser un lloc on trobar bones recomanacions.
La primera edició d’aquesta Guia es va publicar l’any passat i recollia informació sobre tots els locals que havien guanyat, obtingut reconeixements honorífics o havien quedat finalistes en les diferents categories dels Premis Barcelona Restauració durant les seves primeres quatre edicions. L’edició 2025 ja se cenyeix als guanyadors, finalistes i distincions honorífiques de la cinquena edició dels Premis.
L’objectiu del projecte és retre homenatge a la singularitat de l’oferta gastronòmica de la ciutat i convertir-se en una eina útil per a la ciutadania
Guia 2025 de la Restauració: tots els premiats
En la categoria de Qualitat Gastronòmica, el premiat ha estat el restaurant Petit Comitè, mentre que els altres nou finalistes són el Bar Muy Buenas, la Bodega Amposta, Can Pringa, El Jardí de l'Abadessa, Roig Robí, Thai & Green, Ovante, TocaTeca i Muysca. Pel que fa a la Integració al Barri, l'espai que ha acollit aquesta jornada, La Bodegueta de Sant Andreu, ha estat la guanyadora. El Restaurant Casa Pince, Bar Alegria, Casa de Tapas Cañota, El Petit Galileu, Lata-Bern@, La Pubilla, El Pernilet d'Horta, La Esquinica i el Restaurant Sant Martí han estat els altres nou finalistes.
La sostenibilitat, el servei de sala i la restauració dels mercats de Barcelona han estat les altres tres categories d'aquesta llista. Rasoterra, Passadís del Pep i Hermós, Bar de Peix n'han estat els premiats, respectivament. A més dels premis en les 5 categories principals, el jurat també ha concedit 2 premis honorífics; d'una banda, el Restaurant 7 Portes, fundat el 1836. De l'altra, el cuiner Fermí Puig, figura clau de la gastronomia a la ciutat, ha estat reconegut per ser un pioner a Barcelona.