Quin és el restaurant preferit del pròxim alcalde de Barcelona? El candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya, Ernest Maragall, el candidat del PSC Barcelona, Jaume Collboni, i el candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias, desvelen a ElNacional.cat el seu restaurant predilecte de la ciutat que aspiren a liderar durant els pròxims quatre anys. Quin és l'indret en el qual et podries creuar amb ells el dia de la jornada de reflexió o, fins i tot, el mateix dia de les eleccions municipals del 28-M? Per cert, no es menciona l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja que va declinar la invitació del diari per ser entrevistada.

Al cap i a la fi, tots i totes tenim aquell bar o restaurant de confiança en el qual acudim en cas d'urgència personal o laboral. És el nostre refugi emocional, on ens agrada resguardar-nos amb els més propers i on ens agrada celebrar els èxits, però també sentir aquell escalf familiar en la derrota

El restaurant d'Ernest Maragall

Un home de tota la vida i un bar de tota la vida. No, no és cap eslògan electoral, tot i que podria ser-ho. Es tracta de l'elecció del cap de llista per ERC a Barcelona, Ernest Maragall, i del bar Haití (carrer de Jaume I, 3). Perfectament, el plat preferit del republicà podria ser la truita de patates, ja que aquest bar barceloní de Ciutat Vella destaca, segons les opinions dels comensals, per elaborar una exquisida truita de patates. De fet, acostuma a tenir diverses truites del dia, així com diversos tipus de croquetes. És un bar de tota la vida, amb una llarga barra i diverses taules de marbre. Fa goig el seu aspecte tradicional, el seu assortiment de begudes i licors catalans, així com els entrepans casolans.

El restaurant de Jaume Collboni

"Res en el món substitueix la constància. Un ingredient que, juntament amb la decisió fa que es pugui aconseguir qualsevol cosa". Així es defineix el restaurant 5 Hermanos, el lloc escollit pel polític del Partit Socialista de Catalunya Jaume Collboni. El candidat a l'alcaldia de Barcelona té la mirada posada en aquest restaurant que va néixer el 1977. Camí al mig centenari, el 5 Hermanos es troba en una ubicació immillorable, al carrer de Federico García Lorca, 31, i ofereix una carta molt variada, amb una terrassa molt acollidora i una decoració agradable.

El restaurant de Xavier Trias

A la plaça del Doctor Andreu, s'hi amaga el restaurant La Venta. Establiment centenari que va obrir el 1904, però que compta amb 48 anys d'història des que el regenten els nous propietaris. Uns amos que defensen la cuina com un dels oficis més nobles i, al mateix temps, una de les activitats més agradables de l’ésser humà. Menjar constitueix una evident proposta de plaer sensorial i conforma una part gens negligible de la vida cultural, emotiva i sociable d’una comunitat. I el candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias, no té cap dubte a l'hora d'escollir el seu restaurant de referència on celebrar els possibles futurs èxits polítics.