La quiche d'espinacs amb cansalada i formatge és un plat clàssic i deliciós que combina sabors reconfortants en una massa daurada i escatosa. Perfecte per a l'esmorzar, el dinar o el sopar, aquesta recepta és fàcil de preparar i segurament serà un èxit en qualsevol ocasió. A continuació, et presentem la recepta pas a pas perquè puguis gaudir d'aquesta delícia a la teva pròpia cuina. Tot i que hi ha altres alternatives, com la millor quiche del món que, de fet, es troba a Barcelona.

Es tracta d'un plat clàssic i deliciós que combina sabors reconfortants en una massa daurada i escatosa

james harris vrNs8Y8exAQ unsplash
Quiche, un aliment molt versàtil / Foto: Unsplash

Ingredients:

  • 1 massa per a pastís (pots utilitzar una massa refrigerada comprada a la botiga o fer-la des de zero)
  • 200 g d'espinacs frescos
  • 150 g de cansalada o cansalada viada, tallat a trossos petits
  • 1 ceba petita, picada
  • 3 ous
  • 200 ml de crema per cuinar (nata líquida)
  • 100 g de formatge ratllat (pots utilitzar formatge cheddar, gruyère o qualsevol altre formatge de la teva elecció)
  • Sal i pebre al gust
  • Oli d'oliva per cuinar
max griss sOLzB42PKvo unsplash
La quiche és una recepta molt fàcil de fer / Foto: Unsplash

Instruccions:

1. Preescalfar el forn: Preescalfa el teu forn a 180 °C.

2. Preparar la massa: Estén la massa per a pastís en un motlle per a pastís prèviament greixat. Punxa la base amb una forquilla i col·loca paper d'alumini sobre la massa. Després, agrega alguns llegums secs o pesos de pastís per evitar que la massa s'infli durant l'enfornat. Enforna la massa al forn preescalfat durant aproximadament 10 minuts, després retira els llegums i el paper d'alumini i enforna per uns altres 5 minuts, o fins que la massa sigui lleugerament daurada. Retira del forn i reserva.

3. Preparar el farcit: Mentre la massa s'enforna, escalfa una mica d'oli d'oliva en una paella gran a foc mitjà. Agrega la ceba picada i salteja fins que sigui transparent. Després, afegeix la cansalada o la cansalada viada i cuina fins que estigui daurat i cruixent. Agrega els espinacs frescos i cuina fins que es panseixin lleugerament. Retira del foc i deixa refredar una mica.

4. Preparar la barreja d'ou i crema: En un bol gran, bat els ous juntament amb la crema per cuinar. Agrega el formatge ratllat i barreja bé. Afegeix sal i pebre al gust.

5. Acoblar la quiche: Aboca la barreja d'espinacs i cansalada sobre la massa precuita al motlle per a pastís. Després, aboca la barreja d'ou i crema sobre la part superior, assegurant-te que es distribueixi uniformement.

6. Enfornar la quiche: Col·loca la quiche al forn preescalfat i n'enforna durant uns 30-35 minuts, o fins i tot que sigui daurada i quallada. Retira del forn i deixa reposar durant uns minuts abans de tallar-la a porcions.

I allà el tens! Una deliciosa quiche d'espinacs amb cansalada i formatge llista per gaudir. Serveix calent o a temperatura ambient, acompanyada d'una amanida fresca per a un àpat complet i satisfactori.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!