Em nego a defensar que l'excel·lència i el luxe van agafats de la mà. De fet, molts cops penso que allò de més qualitat s'amaga en indrets insospitats, simples i que, a ulls del gran públic, passen d'allò més desapercebuts. Per això, quan em creuo amb un restaurant com The Pan's Club, aquesta teoria en surt encara més reforçada.

La millor quiche del món per 5 euros

La Fabie i en Franck són els que van crear el concepte el 2015, quan van associar-se amb la xef francesa Chloée Saada, reconeguda a escala internacional, per a dissenyar l'exclusiu menú de The Pan's Club. Després d'anys de molts esforços, i amb una pandèmia pel mig, el març de 2022 van alçar-se amb el premi a la millor quiche del món.

quiche la verda
Quiche La Verda, la millor del món el 2022

El menú és exclusiu, això és el que va corroborar ara fa un any el jurat de París que va tastar desenes de quiches i es va decantar per aquesta de Catalunya. Ara bé, el preu és tot l'oposat a privatiu. I és que per només 4,90 € pots tastar la millor quiche del món.

The Pan's Club reflecteix a la perfecció que la combinació d'allò senzill i la qualitat és sinònim d'èxit

Els detalls de la millor quiche del món

Ubicat a la plaça de la Llana, 16, al Born, aquest restaurant ofereix quasi una vintena de quiches diferents. Ara bé, la que entra pels ulls a la majoria dels clients és la quiche La Verda, o altrament dita, la millor quiche del món. Els tres ingredients principals són els espinacs frescos, el formatge de cabra i el bûche de chèvre, un formatge DO francès de la regió de Poitou-Charentes.

exterior the pans club
L'exterior de The Pan's Club

La quiche La Francesa serà la que la Fabie i en Franck presentaran al concurs enguany, amb la intenció de conquerir per segona edició consecutiva el títol a la millor quiche del món. La Francesa és molt diferent de La Verda. Feta de xampinyons frescos de París, bacó i formatge emmental IGP d'Alvèrnia, aquesta quiche aspira a succeir el tron mundial. 

The Pan's Club, un local trencador

Trencador, discret i petit. Així definiria The Pan's Club, un lloc que si hi passes per davant no crida gaire l'atenció especialment. I, encara que no ho sembli, és una meravella. Perquè l'excel·lència no és l'embolcall, sinó el que hi ha a dins. L'excel·lència és el producte que venen, deliciós i increïble, i qui entra al local, bé que ho descobreix.

the pans club
Combinen les quiches amb amanides elegants i molt variades

El menjar, allò que s'amaga rere l'ull ingenu, és el que fa gran un restaurant. No el seu aspecte des de fora, els preus o l'espai. No tenen taules de luxe; de fet, són petites i encastades a la paret amb tamborets per seure-hi. Així doncs, no és un espai de luxe, però el menjar sí que ho és.

Els propietaris estan compromesos a servir als clients únicament productes locals i orgànics a excepció dels formatges, que sempre compleixen amb els requisits DOP o IGP. Elaboren plats frescos i de qualitat, cosa que implica que no cuinen més de 50 menús cada dia. El menú s’elabora amb ingredients frescos seleccionats de granges sostenibles i petits productors ecològics.