El carbassó és una verdura que ofereix infinites possibilitats al món de la gastronomia. És una verdura molt estiuenca per la frescor que aporta. Aquesta hortalissa és tan lleugera com saborosa i dona tant joc a la cuina que és pràcticament impossible resistir-se als seus encants. També resulta ideal si estàs provant de perdre pes. Les dietes de vegades es tornen molt avorrides i pesades, seria una pena que abandonessis i no complissis el teu objectiu per cansar-te de menjar les verdures sempre igual.

El carbassó resulta ideal si estàs provant de perdre pes

Calabacín
Carbassó / Font: Unsplash

Així que et presentem fins a 3 receptes que t'ajudaran a incloure aquest fabulós ingredient a la teva dieta:

Regirat de carbassó:

Ingredients:

  • 200 ml de beguda de civada
  • 300 g de carbassó
  • 200 g de ceba
  • 75 g de tomàquets secs en oli escorreguts
  • 6 ous
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • 1 gra d'all

Elaboració:

  • Rentar i tallar el carbassó en mitges rodanxes i tallar els tomàquets secs a trossets.
  • Picar l'all i la ceba en trossets. Escalfar l'oli en una paella i cuinar a foc mitjà amb una mica de sal, uns 10 min, removent de tant en tant.
  • Afegir el carbassó i els tomàquets secs i deixar cuinar uns 8-10min a foc mitjà, removent.
  • Afegir els ous batuts barrejats amb la beguda de civada.
  • Cuinar a foc mitjà-baix 4-5 min removent contínuament i salpebrar el gust.
Calabacín Cortado
Carbassó Tallat / Font: Unsplash

Pasta de full de carbassó, formatge ricotta i pinyons:

Ingredients:

  • 1 massa de Pasta de Full rectangular
  • 200 g de carbassó (1 petit)
  • 100 g de formatge ricotta
  • 10 g de pinyons
  • 1 ou per pinzellar
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • Llavors de sèsam (opcional)
  • Orenga seca

Elaboració:

  • Preescalfar el forn a 200ºC.
  • Tallar el carbassó al llarg a làmines amb ajuda d'un pelador.
  • Desenrotllar la massa de pasta de full sobre el paper que l'embolica. Tallar les vores a tires de 2 cm.
  • Pinzellar la vora de la massa i col·locar a sobre les tires. Tallar la part sobrant.
  • Pinzellar amb ou les tires i empolvorar sèsam (opcional).
  • Punxar amb una forquilla la massa, menys les vores.
  • Repartir el formatge ricotta. Empolvorar amb una mica de sal, pebre i orenga.
  • Col·locar les làmines de carbassó formant un enreixat. També pot fer-se col·locant el carbassó sense formar un enreixat.
  • Repartir els pinyons per sobre.
  • Enfornar durant uns 17 min. Si durant la cocció la pasta de full puja una mica, punxar amb una forquilla.

Pastís de patata, carbassó i formatge:

Ingredients:

  • 230 g (2 sobres) de puré de patates
  • 600 g de carbassó
  • 150 g de formatge de cabra
  • 200 g de ceba
  • 500 ml d'aigua
  • 250 ml de llet semidesnatada
  • 25 g de formatge parmesà ratllat
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge
  • Herbes provençals
  • Sal
  • Pebre negre molt

Elaboració:

  • Rentar i tallar el carbassó a daus.
  • Pelar i tallar la ceba a brunoise.
  • En una paella gran amb l'oli calent, afegir la ceba, a foc mitjà, removent de tant en tant durant 8-10 min.
  • A la mateixa paella, afegir el carbassó, salpebrar i empolvorar amb les herbes provençals. Deixar cuinar 15 min removent de tant en tant. Retirar.
  • Preescalfar el forn en funció gratinar fort.
  • Preparar el puré amb l'aigua i la llet seguint les instruccions de l'envàs.
  • En una font de forn repartir el sofregit. A sobre repartir el formatge de cabra pelat i esgrunat.
  • Cobrir amb el puré i empolvorar el parmesà ratllat.
  • Gratinar uns 5 min, fins que estigui daurat.