Amb l'arribada de l'estiu, molts busquen receptes més lleugeres que ajudin a suportar la calor sense renunciar al sabor ni a la sacietat. Tanmateix, no tothom està disposat a passar la temporada estival a base de gaspatxos i amanides. Per això, cada vegada són més populars els anomenats “trampantojos saludables”, plats que visualment semblen versions clàssiques i calòriques, però que amaguen ingredients molt més lleugers i nutritius. És el cas dels falsos espaguetis “tres delícies”, una recepta que recorda al típic plat de pasta, però que es basa en verdures com el carabassó, la pastanaga o els pèsols.

El plat amb gust d'espaguetis que té 20 vegades menys calories

Amb només veure el resultat, venen ganes de posar la forquilla. I el millor és que té fins a 20 vegades menys calories que un plat convencional de pasta. Ideal per a sopars, molt sadollant gràcies a l'aportació de fibra, vitamines i proteïnes d'alt valor biològic, i apte fins i tot per a dietes hipocalòriques o hipoglucèmiques. Un plat complet, saborós i que no deixa sensació de pesadesa. A continuació, els ingredients per a 2 persones:

  • 1 carabassó gran
  • 1 ceballot
  • 1 pastanaga
  • 100 g de pèsols
  • 2 ous
  • 200 g de sobres de carn rostida (o pollastre, gall dindi o tofu)
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • Sal al gust

Renta bé el carabassó i talla'l en forma d'espaguetis o tallarines utilitzant un espiralitzador, una mandolina o un pelador de verdures. Si no tens cap d'aquests estris, també pots fer servir un ganivet afilat per fer tires fines. Pela la pastanaga i talla-la a daus petits. Talla el ceballot a cèrcols fins i reserva ambdós ingredients.

Per fer els espaguetis de carbassó podem utilitzar una mandolina / Foto: Unsplash
Per fer els espaguetis de carabassó podem utilitzar una mandolina / Foto: Unsplash

En una paella antiadherent, escalfa l'oli d'oliva i bat els ous amb una mica de sal. Prepara una truita francesa cuinant-la per ambdós costats. Una vegada feta, retira-la del foc i reserva-la. A la mateixa paella, afegeix unes gotes més d'oli si és necessari i salta la carn rostida tallada a tires petites durant un o dos minuts, el just perquè s'escalfi. Afegeix els pèsols, la pastanaga i el ceballot. Cuina tot junt a foc mitjà-alt durant un parell de minuts, removent amb freqüència, fins que el ceballot comenci a tornar-se translúcid. Incorpora la salsa de sojabarreja bé la resta d'ingredients perquè s'impregnin del seu sabor.

La salsa de soja li aporta sabor / Foto: Unsplash
La salsa de soja li aporta sabor / Foto: Unsplash

Redueix el foc al mínim i afegeix els espaguetis de carabassó. Cuina entre un i dos minuts, removent amb suavitat, només el just perquè s'escalfin sense que perdin la seva textura ferma. Talla la truita a tires o trossos petits, incorpora-la a la paella i remou-ho tot amb compte per repartir bé els ingredients. Una opció fresca, lleugera i deliciosa per a les teves nits d'estiu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!