Atenció als trucs que podem fer amb la pell de plàtan! Què passa si et fregues la cara amb la pell de plàtan? Com eliminar els punts negres de la pell (barbs) i les berrugues? Com fer la millor crema exfoliant? Per què la pell de plàtan ens rejoveneix? Porten moltes vitamines, antioxidants i minerals que tenen efectes miraculosos. A més, van molt bé per fer lluents les peces de roba de cuir. Tot seguit t'expliquem aquests i altres trucs que pots aconseguir amb una simple pell de plàtan.

Crema per rejovenir amb pell de plàtan

Agafeu la pell d'un plàtan, trossegeu-la i poseu-la a bullir amb una mica d'aigua i arròs. Després ho colem, hi afegim una cullerada de maizena, un raig de suc de llimona natural i mitja cullerada de llet en pols. Ho deixem a la nevera durant cinc o sis dies i ja tenim una crema ideal per a la nostra pell que ens ajudarà a rejovenir. Ens hem de posar aquesta crema a la cara fent un lleuger massatge i la deixem a sobre durant vint minuts.

Trucs pell plàtan pell salut / Foto: Pixabay
La pell de plàtan és una excel·lent crema exfoliant, combat l'acne i els grans de la cara / Foto: Pixabay

Pell de plàtan, un bon remei per als grans i l'acne

Un altre truc consisteix en agafar la pell d'un plàtan madur i refregar suaumente els grans que tinguem a la cara (amb la part blanca de la pell de plàtan) durant set o vuit minuts. Quan vegeu que la part interior del plàtan perd el color blanc i s'enfosqueix, agafeu un altre tros de pell que estigui ben blanc. Després esperarem una estona a rentar-nos la cara perquè pugui fer el seu efecte. Les vitamines, el ferro, el potassi, el zinc i el manganès que porta la pell d'aquesta fruita són excel·lents antiinflamatoris i ajuden a millorar l'acne, entre moltes altres coses.

Piel de plátano, trucos Foto Viquipèdia
T'expliquem tots els trucs que pots aconseguir amb la pell de plàtan / Foto: Viquipèdia

Crema exfoliant amb un plàtan

Agafeu un plàtan sencer i el tritureu, afegiu-hi tres cullerades de postre de civada i ho remeneu. Poseu-vos aquesta pasta a la cara fent un massatge i deixeu que actui durant una estona. Després us renteu la cara amb aigua una mica calenta i aconseguireu un gran efecte exfoliant que us sorprendrà.

🍌 Què li passa al teu cos si et menges un plàtan cada dia?

Com eliminar les berrugues amb pell de plàtan

La pell de plàtan també és excel·lent per eliminar les berrugues. En aquest cas, rasqueu la part blanca de l'interior de la pell i la tritureu bé fins que aconseguiu una pasta que s'enfosquirà una mica. Poseu-vos aquesta pasta damunt les berrugues i deixeu que faci el seu efecte durant una estona. Repetiu aquest truc durant uns quants dies i veureu com les berrugues desapareixeran de la vostra pell. A més, també podeu utilitzar la part blanca de la pell de plàtan per fregar les peces de roba de cuir i us quedaran molt lluents de manera immediata.