La posada a punt per a la temporada primavera-estiu ha començat i va molt més enllà de fer el canvi d'armari i una mica de dieta per lluir la nostra millor versió. La nostra cuina també necessita una actualització i no hi ha excuses per retardar-la més.

L'alimentació canvia en arribar el bon temps. Hi ha moltes receptes que deixem de fer, simplement perquè venen menys de gust, com pot ser el cas de les sopes o els guisats de cullera més contundents. Amb la calor venen de gust més amanides, més productes frescos i aliments que ens ajudin a cuidar-nos sense fer-nos perdre molt temps. I és que, ja se sap que aquests mesos l'agenda està sempre a rebentar.

pickles g42706c724 1280
Foto: Pixabay
Un dos per un

Ja que obrim el rebost, aprofitarem per fer una bona neteja i retirar tots aquests productes que han caducat. Sempre hi ha un pot de tomàquet que es va quedar al fons oblidat, una bossa de pa de motllo que ja és dur com una pedra o uns cereals que vas comprar per un antull, però que mai no vas tornar a provar. Els caramels pels quals gairebé et pegues amb el senyor del costat el dia de la Cavalcada de Reis també poden anar ja fora.

Ara que està neta i buida, col·loca al fons el que menys utilitzes i deixa un buit ben visible per als "productes de temporada". Així, pots amagar els brics de sopa que saps que no trauràs fins a la tardor i donar-li preferència al gaspatxo envasat que aquests dies et pot salvar un sopar o un primer plat.

Igual farem amb els pots de salses més pesades, que ja es poden substituir per un pesto. Més fresquet i lleuger per a aquestes dates.

pesto g23c6ed09b 1280

Foto: Pixabay

Més amanides

Amb l'arribada de la calor comença oficialment la temporada d'amanides. Per no caure en la monotonia i acabar avorrits per menjar sempre el mateix, cal assortir bé el rebost. A la socorreguda tonyina o les olives sumarem blat de moro, tomàquets secs, pebrots en conserva (en tires o sencers) i espàrrecs (tant verds com blancs).

Amb una mica d'arròs o fins i tot una mica de pasta, tenim un menjar saludable, complet i ràpid malgrat no haver comptat amb frescos.

També és bona idea comptar amb alguns d'adobats. Alegren qualsevol plat alhora que poden ser aquest pica-pica sa que mata el cuc abans del sopar. I com no, imprescindibles quan volem ser bons amfitrions amb els nostres convidats.

saleu g530db87d1 1280

Foto: Pixabay

Sempre en el seu punt

Ja sabem que la primavera i l'estiu són l'època ideal per estirar frescos. La varietat de fruites és més àmplia i algunes són exquisides. El mateix passa amb les verdures, i és que els horts són ja a rebentar de productes de qualitat.

Però també sabem que és una temporada complicada per organitzar, més encara quan s'apropi l'estiu i comencin les vacances i aquest anar i venir. Amb una bona organització podràs tornar a casa i trobar-te la nevera buida (o amb una cosa malbaratada), però sempre tindràs un rebost que et salvi.

Per això, afegeix a la llista uns bastonets o pa torrat, llegums per preparar amanides ràpides (els cigrons són els més agraïts) i moltes conserves de peix. Les sardinetes són molt saludables i estan a bon preu, per exemple.

bread gc35c739b0 1280

Foto: Pixabay

Sempre fora

I aprofitem per recordar que hi ha aliments que continuen tenint el seu lloc al rebost encara que les altes temperatures ens animin a ficar-los al frigo. Aquí incloem la xocolata (si no suportes tacar-te els dits, renúncia a ell fins a l'hivern, però a la nevera no), el pa de motllo, els tomàquets i les fruites tropicals com l'alvocat o els plàtans.