S'acaba la temporada de gelats, els sopars d'entrepà al parc, les amanides per la calor... Amb l'arribada de la tardor fa ja unes setmanes que va arribar també la tornada a l'escola, i amb això, posar més atenció a la dieta aprofitant els productes de temporada que el clima tardoral posa a la nostra disposició i que, a més, són ideals per ajudar a carregar piles i a obtenir l'energia que es necessita en les noves jornades escolars. La naturalesa és sàvia i és durant la tardor i l'hivern quan ens ofereix una sèrie d'aliments que, a més de rics en molts beneficis, ens ajuden a prevenir malalties tan comunes en aquesta època com els refredats. S'ha d'aprofitar la fruita de temporada: és el moment de les mandarines, les taronges, la magrana i el raïm. Totes elles fruites delicioses que solen tenir molta acceptació entre el públic infantil. No faltaran tampoc les peres i les pomes, dos clàssics més d'aquesta època de l'any.

👉 Coses a tenir en compte en el menú de tardor per als més petits

pexels pixabay 327098
Mandarines / Foto: Pexels

Compte amb les al·lèrgies

L'avantatge és que són riques en vitamina C, essencial en la prevenció dels refredats. El raïm, a més, és ric en ferro, necessari per aguantar el ritme sense defallir. Aquí hauríem d'afegir també la fruita seca, encara que la podem trobar tot l'any, ara és el seu moment. Un grapat d'avellanes aporta als infants més energia que una pasta. La verdura que es pot trobar a la tardor és també perfecta per preparar plats deliciosos amb què els més petits de casa estaran perfectament alimentats. La carbassa, el carbassó, els bolets o l'albergínia estan en la millor època i és el moment d'aprofitar-se'n. Un puré de carbassa és molt senzill, nutritiu i sol agradar als nens i nenes. També es pot mirar de fer un saltat de bolets o albergínies farcides. D'idees n'hi ha moltes, el que és important és que aquestes verdures siguin presents a la taula.

Crema verdures / Font: Pexels
Crema de verdures / Foto: Pexels

Els llegums, bons per a l'organisme i contra el fred

🍌 Aquests 9 aliments són ideals aquesta tardor per millorar l'estat d'ànim

La tardor i l'hivern són ideals per als llegums, llenties, cigrons o mongetes, amb el fred són molt d'agrair, a més de ser una gran font d'energia. Si a l'estiu es poden introduir fredes en amanida, ara és el moment de preparar guisats calents, que acompanyats d'altres verdures o de carn formin un plat ben equilibrat per als nens. L'hivern propicia també que es pugui arribar a abusar de dolços com la xocolata i una altra mena de fleca més elaborada, pastes o altres productes similars. També són una font d'energia, però cal vigilar que no es converteixi en la principal. En definitiva, és cert que avui dia podem trobar gairebé tots els productes durant tot l'any, però és bo tenir present quin és el seu moment ideal i aprofitar-ho, ja que a més, sol coincidir amb els requisits de l'organisme en aquell moment. Sempre podrem menjar un bon plat de bullit o una crema calenta de carbassa, però si és un dia de fred després d'un dur matí d'escola, molt millor.