La sommelier d'El celler del Nacional, Meritxell Falgueras, ha guanyat els Gourmand World Cookbook Awards d'enguany amb el seu últim llibre, #Divinament, que va presentar ahir a Barcelona en companyia d'Ana Boadas i Oriol Soler. El premi, més conegut popularment com a Premis Gourmand, s'atorga als millors llibres de cuina i vi del món.

Falgueras divinament llibre 2

Soler, Falgueras i Boadas durant la presentació del llibre.

En aquesta nova obra, editada per Larousse, Falgueras escriu amb el seu estil fresc i inconfusible sobre el món del vi, un món que habitualment ha usat tecnicismes que potser no són necessaris i que poden allunyar-nos de la possibilitat de gaudir-ne. "En l’era d’Instagram, de l’alliberament de la dona, la preocupació per la sostenibilitat i tantes altres coses", reflexiona Falgueras, "potser és el moment de desacomplexar-se i viure el vi amb tots els sentits".

Des d’un coneixement familiar i professional del vi, Meritxell Falgueras ens anima a donar el pas per fruir del vi i proposa un recorregut pels cinc sentits. #DiVInament és una lectura ràpida i amena, amb la que la nostra sommelier vol ajudar-nos a gaudir sense complexos del vi. Durant la lectura del llibre podem descobrir tips per fer més atractiva la manera de parlar sobre el vi, a part de trobar-hi arengues made in Falgueras, com que els vins blancs estan en alça, que si t’agrada el rosat ho has de dir amb el cap ben alt, trucs sobre com diferenciar un criança d’un reserva o d'un gran reserva fets amb el mateix raïm, i moltíssimes coses més.

Meritxell Falgueras divinament

Des de fa més de tres anys, Meritxell Falgueras és col·laboradora d'ElNacional.cat, on en tot aquest temps ha recomanat centenars de vins en petites píndoles de vídeo. Periodista, sommelier i membre de l'Academia Catalana de Gastronomia, el Premi Gourmand 2021 se suma a una llarga llista de reconeixements que ha rebut al llarg de la seva carrera i entre els quals destaca el Nas d’Or Jove Promesa de Catalunya, l'any 2007, "el premi que va canviar-me la vida", com ella mateixa confessa, ja que li va obrir la porta als mitjans de comunicació per fer allò que més li agrada: parlar de vins, que com ella sempre diu, és gairebé tan emocionant com beure'ls. Gairebé.