Tant si us agraden les històries de cavallers, de reines i de nobles, o si sou més de senglar rostit i llonganissa a la brasa, al Mercat Medieval de Vic xalareu fort. Aquesta i altres fires gastronòmiques omplen un cap de setmana fred, però ben viu, arreu de Catalunya!

Mercat Medieval de Vic

De mercat se'n sol fer un cop per setmana en pobles i ciutats de tota Catalunya. Però el Mercat Medieval de Vic és únic. Un any més, la capital d'Osona s'omple de parades i activitats per acollir una nova edició de la seva particular fira Medieval. A més d'articles de decoració, joieria, cremes o complements de roba, a la fira s'hi poden trobar embotits, formatges, pastisseria, conserves o xocolata, entre altres productes artesans. A més, l'oferta gastronòmica es completa amb diferents tavernes i llocs per menjar, com ara parades de creps, pernil a la brasa, entrepans, botifarrra, pastisseria, embotits artesans i fins i tot pop, entre d'altres. Cada dia de 10 h a 20 h, el Mercat bullirà d'activitat.

Cultura, tradició i gastronomia conflueixen durant tot el cap de setmana en un mateix espai, per oferir al públic una experiència medieval com cap altra a Catalunya. Activitats infantils, música, balls, recreació d’oficis i els espectacles de carrer omplen el centre històric de la ciutat i contribueixen, de manera definitiva, a transportar el visitant al passat.

📍 Vic (Osona)
📅 Fins al 10 de desembre

Pop-Up Jon Cake - Barcelona

Pels qui no hagin pogut marxar de pont, a Barcelona també hi ha esdeveniments gastronòmics durant el cap de setmana. La botiga de Jon Cake obre una pop-up store, una botiga efímera, en la que es podran tastar 3 versions del pastís Coulommiers de David Gil (I+Desserts), reinterpretat per Jon García a la seva botiga de les corts. Se'n faran 3 versions especials: la clàssica (amb melmelada d'albercoc), la Pla de Mas Alba (amb melmelada de gerds) i la de formatge blau (amb el formatge blau del Mas d’Artesans dels Alvalls i melmelada de pera).

📍 C/ de Gelabert, 42 (Barcelona)
📅 Fins l'11 de desembre

Fira de l'allioli de codony - La Pobla de Llillet

La Pobla de Lillet celebra l'11a fira de l'allioli de codony, una festa popular on aquest producte característic del municipi es converteix en el protagonista de diferents activitats. Dissabte al matí, es farà un esmorzar popular per 7 € que inclou allioli de codony, cansalada, llangonisseta, i porrons per beure. Seguidament, es durà a terme el tast i el concurs d'allioli, i es tancarà la jornada amb l'entrega de premis que es farà al migdia.

📍 La Pobla de Lillet (Berguedà)
📅 Dissabte 9 de desembre

Fira de les Aspres - Os de Balaguer

Os de Balaguer acull una nova edició de la fira de les aspres. Durant tot el matí de diumenge, es faran activitats com un esmorzar de brasa, xaranga popular, activitats infantils, venda d'avets de Nadal i un mercat firaire amb productes artesans i de proximitat de KM0.

📍 Os de Balaguer (Noguera)
📅 Diumenge 10 de desembre

Fira faia - Sant Julià de Cerdanyola

La localitat del Berguedà celebra la festa més icònica de l'any al municipi. La Fira Faia concentrarà mercats, activitats i exposicions durant una jornada plena de gastronomia i tradició. L'ajuntament oferirà un tast de formatge amb codony i vi calent i es faran danses folklòriques tradicionals a la plaça de la vila.

📍 Sant Julià de Cerdanyola (Berguedà)
📅 Dissabte 9 de desembre

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!