El mal de genolls pot ser debilitant i afectar significativament la qualitat de vida. A més de buscar atenció mèdica adequada, la dieta exerceix un paper crucial en el maneig del dolor i la inflamació en les articulacions. Aquí et presentem alguns aliments que poden ajudar a alleujar el mal de genolls i promoure la salut articular.

1. Peix ric en omega-3: Els àcids grassos omega-3, presents en peixos grassos com el salmó, les sardines i la tonyina, tenen propietats antiinflamatòries que poden ajudar a reduir la inflamació en les articulacions i alleujar el dolor. Intenta incorporar peix ric en omega-3 en la teva dieta almenys dues vegades per setmana.

Peix, clau per a la teva omega 3
Peix, clau per a la teva omega-3 / Foto: Unsplash

2. Oli d'oliva extra verge: L'oli d'oliva extra verge és conegut per les seves propietats antiinflamatòries i antioxidants. Conté compostos com l'oleocantal, que actua de manera similar als medicaments antiinflamatoris no esteroides. Utilitza'l com a adorn per a amanides o a la cuina diària.

El mal de genolls pot ser debilitant i afectar significativament la qualitat de vida

3. Cúrcuma: La cúrcuma és una espècia amb un compost actiu anomenat curcumina, que ha demostrat tenir propietats antiinflamatòries i analgèsiques. Pots agregar cúrcuma als teus àpats o consumir-la en forma de suplement, però assegura't d'incloure pebre negre per millorar la seva absorció.

4. Fruites i vegetals: Fruites i verdures amb colors intensos són riques en antioxidants que ajuden a combatre la inflamació. Nabius, cireres, espinacs, bròcoli i raïm són exemples d'aliments que poden ajudar a reduir l'estrès oxidatiu i alleujar el dolor articular.

5. Gingebre: El gingebre és conegut per les seves propietats antiinflamatòries i analgèsiques. Pots agregar gingebre fresc als teus plats, preparar te de gingebre o fins i tot considerar suplements de gingebre per aprofitar els seus beneficis per a la salut articular.

Gingebre, un superaliment
Gingebre, un superaliment / Foto: Unsplash

6. Nous i llavors: Nous, ametlles, chia i llavors de lli són riques en àcids grassos omega-3, fibra i antioxidants. Aquests aliments poden contribuir a la salut de les articulacions i ajudar en la reducció de la inflamació.

7. Cereals integrals: Els cereals integrals, com la civada, la quinoa i l'arròs integral, són rics en fibra i nutrients que poden ajudar a reduir la inflamació. A més, la fibra contribueix a mantenir un pes saludable, alleujant la càrrega sobre les articulacions.

8. Peix blanc: A més dels peixos grassos, el peix blanc com la tilàpia i el bacallà també pot ser beneficiós per a les articulacions. Aquestes opcions són baixes en greixos saturats i rics en proteïnes, la qual cosa pot afavorir la salut articular.

9. Iogurt i quefir: Els productes lactis baixos en greix, com el iogurt i el quefir, són excel·lents fonts de calci i vitamina D, nutrients essencials per a la salut òssia i articular. A més, alguns productes lactis contenen probiòtics que poden tenir efectes antiinflamatoris.

10. Aigua: La hidratació és crucial per a la salut de les articulacions. L'aigua ajuda a mantenir l'elasticitat del cartílag i a prevenir la rigidesa. Assegura't de beure prou aigua al llarg del dia per mantenir les teves articulacions ben lubrificades.

És important destacar que aquests aliments no substitueixen el tractament mèdic i que has de consultar un professional de la salut per a un diagnòstic precís i un pla de tractament adequat. A més, cada persona respon de manera diferent dels aliments, per la qual cosa és recomanable observar com el teu cos reacciona als canvis en la dieta i ajustar segons sigui necessari.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!