Si hi ha un xef capaç de transformar l'alta rebosteria en un joc accessible i divertit, aquest és Jordi Roca. Reconegut internacionalment com un dels millors pastissers del món, el benjamí dels germans Roca i peça clau d'El Celler de Can Roca (tres estrelles Michelin) no deixa de sorprendre en xarxes socials. En la seva sèrie digital Cosas de casa, comparteix receptes amb convidats del més variat, des de músics fins a xefs de renom, passant per influencers. L'últim en unir-se a la seva cuina ha estat Ibai Llanos, el carismàtic streamer basc amb qui ha preparat el que ja molts consideren les postres més fàcils de l'estiu: una mousse de xocolata amb només dos ingredients.
Jordi Roca prepara amb Ibai Llanos les postres més fàcils
Amb la seva habitual barreja d'humor, tècnica i pedagogia, Roca presenta aquesta recepta com "la mousse més senzilla que trobaràs". I no és una exageració. N'hi ha prou amb xocolata i aigua, a més d'unes bones varetes i una mica d'energia, per aconseguir una textura escumosa i cremosa que recorda a les postres més elaborades. La preparació no té secrets, encara que sí un truc fonamental: el bany maria invertit, és a dir, batre la barreja de xocolata fosa sobre gel per aconseguir l'efecte mousse.
La recepta té el seu origen a la cuina molecular, concretament en els experiments del científic Hervé This, que va descobrir que la xocolata pot emulsionar sense necessitat de nata ni ou si es barreja amb aigua i es refreda mentre es bat. Jordi i Ibai ho demostren pas a pas en el vídeo, en el qual no falten les rialles ni els comentaris còmplices. El mateix Roca fa broma dient que "si Ibai i jo hem pogut fer-ho, tu també pots", i el cert és que el resultat és tan sorprenent com deliciós.
La clau està en fondre la xocolata amb aigua calenta en un bol metàl·lic, i després batre la barreja sobre un altre recipient ple de gel. Amb moviments constants, la barreja anirà transformant-se a poc a poc fins a adquirir aquesta textura densa, brillant i airejada que tant caracteritza a una bona mousse. L'únic requisit és tenir una mica de paciència i no rendir-se si la barreja es talla: en aquest cas, es pot tornar a fondre i començar de nou.
N'hi ha prou amb xocolata i aigua, a més d'unes bones varetes i una mica d'energia
Aquestes postres no només són fàcils, sinó també ideals per a l'estiu: no necessiten forn, es preparen en menys de 15 minuts i, a més, són aptes per a intolerants a la lactosa i persones que eviten l'ou. Una proposta perfecta per lluir-se a qualsevol menjar estiuenc sense complicacions. A més no es tracta d'una preparació pesada que carregui l'estómac, per la qual cosa, tot i que no sigui un gelat, t'ajudarà a passar d'una forma més dolça la calor.