Aquesta nit s’ha celebrat a Màlaga la gala dels famosos Premis Macarfi 2024. Manuel Carreras, president i fundador de Macarfi, ha presentat la Guia de restaurants Macarfi 2024 a l’hotel NH de Màlaga. Com a novetat, enguany, a més de Barcelona, Girona, Madrid, el País Basc i La Rioja, la guia inclou també els restaurants més interessants de Màlaga i València. La guia —que no està disponible en català, solament en castellà i anglès— presenta 550 restaurants de les zones esmentades. També inclou llistats on classifica els restaurants per tipus de cuina, zona, menús, etc.

Durant l’acte, conduït per l’actor i humorista Carlos Latre, i al qual hi han assistit cuiners de la talla de l’Oriol Castro (Disfrutar), Rafa Zafra (Estimar), Pere Monje (Via Veneto), Javier i Sergio Torres (Cocina Hermanos Torres), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Paco Pérez (Miramar), Juanjo López (La Tasquita de Enfrente) i molts altres, s'han lliurat els premis als Top 10 Macarfi 2023 de cadascuna de les zones. Els restaurants Disfrutar i DiverXO han rebut el reconeixement Top of the Tops Macarfi per haver liderat el rànquing durant tres anys consecutius.

A Catalunya, els Top 10 han premiat els restaurants Cocina Hermanos Torres, a Barcelona, i El Celler de Can Roca, a Girona; mentre que un dels premis Rookies a la millor obertura dels darrers dotze mesos ha recaigut en l'Azul Rooftop Barceloneta.

La llista completa de premiats a Barcelona i Girona és aquesta:  

Top 10 Barcelona:

  1. Cocina Hermanos Torres
  2. Alkimia
  3. Estimar
  4. Via Veneto
  5. Gresca
  6. Can Jubany
  7. Al Kostat
  8. Enigma
  9. Dos Palillos
  10. Aürt

Top 10 Girona:

  1. El Celler de Can Roca
  2. Ca L'Enric
  3. Miramar
  4. Les Cols
  5. Bo.Tic
  6. Els Tinars
  7. L'Alianca d'Anglès
  8. El Motel Restaurant
  9. Serendipia by La Calèche
  10. Candelight by Roman Fornel

Altres premiats amb el Top 10 fora de Catalunya han estat els restaurants Desde 1911, a Madrid; Asador Etxebarri, a Biscaia; Elkano, a Guipúscoa; El Portal de Echaurren, a La Rioja; Arrea!, a Àlaba; Bardal, a Màlaga, i Ricard Camarena, a València, entre d’altres.