Barcelona és una ciutat plena de gelateries. Catalunya no té la tradició gelatera d'altres països com Itàlia o el Líban, però com a bona ciutat cosmopolita i plena de turistes, en ple mes d'agost hi ha gelateries a cada cantonada. Moltes són de marques comercials, però també n'hi ha algunes d'artesanes. Si bé amb la fruita o la carn cada cop hi ha més consciència de consum de productes de proximitat, amb el gelat sembla que no passi. Realment es pot consumir gelat de proximitat? Doncs sí; aquesta gelateria de Barcelona ofereix gelats fets només a base de productes dels Països Catalans.

Un projecte únic

DelaCrem és una gelateria catalana amb 3 botigues a Barcelona que ha apostat per elaborar gelats artesans de qualitat amb productes de la terra. Massimo Pignata, l'artífex del projecte, fa més d'una dècada que està arrelat a Barcelona. A través del seu saber fer, els barcelonins han après a educar els paladars gràcies a sabors únics i sorprenents, però sobretot gràcies a la cremosíssima textura dels gelats de DelaCrem. No són sorbets ni blocs de gel; els gelats de DelaCrem són elàstics, cremosos i molt saborosos.

Si mirem quin és l'origen dels fruits secs, de la carn o del peix que comprem, per què no mirem també el dels productes que es fan servir per elaborar un gelat?

Gelats de DelaCrem Terra. / Foto: Cedida

A les botigues que Pignata tenia al passeig de Sant Joan i Enric Granados, enguany s'hi ha sumat la del carrer Muntaner: DelaCrem Terra. Es tracta d'un projecte únic que aposta, no només per la qualitat habitual dels seus gelats, sinó també per donar importància al producte amb el qual es fan. Si mirem quin és l'origen dels fruits secs, de la carn o del peix que comprem, per què no mirem també el dels productes que es fan servir per elaborar un gelat?

Elaboració artesanal

A DelaCrem Terra, igual que a les altres botigues, hi tenen un obrador en el qual elaboren cada dia els gelats que es vendran. Amb una vintena de sabors que van variant en funció de la temporada, els gelats de DelaCrem es presenten d'una forma peculiar; estem acostumats a veure grans safates plenes de gelat i a escollir el sabor que volem en funció del color i l'aspecte del producte. A DelaCrem, però, els gelats no es veuen. Es guarden tapats per conservar-los millor i etiqueta degudament cada sabor en català.

Uns sabors força diferents del que estem acostumats. No hi tenen només menta, xocolata, coco i mango; a DelaCrem hi tenen formatge Maó amb galeta, llimones del Baix Ebre amb oli d'oliva, avellana de Reus o prunes de Sant Vicenç dels Horts. A dins a la botiga, en una paret, hi tenen un mapa en el qual s'indica l'origen dels diferents productes que es fan servir cada dia a l'obrador.

DelaCrem és un projecte autèntic i arriscat que ha sabut triomfar a Barcelona. Un concepte prou diferent per tenir valor afegit, però prou semblant al model de gelateria al qual estem acostumats perquè al client li sigui familiar degustar-los. Sens dubte una de les millors opcions aquest estiu per gaudir d'un bon gelat refrescant si has de ser a Barcelona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!