La ciutat de Barcelona ha donat avui el tret de sortida al Gastronòmic Fòrum Barcelona 2022, la cita gastronòmica ineludible de l'any amb més de 22 anys d'història. Del 7 al 9 de novembre, el palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona acull més de 300 firmes amb propostes innovadores pels professionals del món de la restauració. La voluntat de fer una cuina més sostenible i conscient del seu impacte ambiental i apte per a aquelles persones amb intoleràncies són els eixos que guien a bona part de les empreses participants del Gastronòmic Fòrum. La fira, que és el gran aparador d’innovacions, ofereix demostracions i tallers a càrrecs de reconeguts cuiners com Joan Roca, Quique Dacosta, Nandu Jubany o Paco Pérez. Algunes de les novetats que s'estan presentant avui són un gelat vegà que acompanya plats, una croqueta brava amb gust picant, un caneló de rostit d’heura, un formatge vegà fet amb anacards o un oli que dona un toc de brasa a qualsevol recepta, tots ells disponibles fins dimecres 9 de novembre. 

El Gastronomic Forum Barcelona és un dels esdeveniments més importants de l'any en l'àmbit de la restauració, que aporta les claus del panorama gastronòmic actual, Josep Alcaraz, director del Gastronòmic Fòrum Barcelona

Gastronomic Forum Barcelona 2022
Gastronòmic Fòrum Barcelona 2022 / Foto: GFB

Els projectes més transformadors de l'alta cuina

El certamen congrega l’oferta més representativa del mercat destinada als professionals de la restauració i l’hostaleria i presenta, a l’espai InnoForum, una trentena de novetats alineades amb les noves tendències de producció i consum. En aquesta edició destacaran els productes gurmet, amb especial atenció a tots aquells elaborats amb consciència sostenible i socialment responsables, que s’adapten a les necessitats d’un consumidor cada vegada més conscienciat amb el medi ambient i els hàbits de vida saludables. Aquest espai multidisciplinari pretén difondre les noves tendències del sector de la gastronomia i la restauració, acollint debats, conferències i taules rodones protagonitzades per 45 experts de prestigi internacional en gestió, sostenibilitat, innovació alimentària, food design, noves tecnologies i màrqueting, entre altres àmbits.

Gastronòmic Fòrum Barcelona
Oriol Castro (Disfrutar) al Gastronòmic Fòrum Barcelona / Foto: GFB

Innovació en la màxima esplendor

Formatges vegans fets amb anacards, oli amb gust de brasa, anxoves trufades, gelats d’oli, cervesa envellida en bota o robots cambrers. Aquestes són algunes de les novetats que es presentaran a partir d'avui 7 de novembre i fins al dimecres dia 9 al Gastronòmic Fòrum Barcelona, ​​el saló per a professionals de la restauració, l’hostaleria i el food service més important de l’any. Com a producte gurmet inèdit es presentaran les anxoves trufades (Anxoves Callol Serrats de l’Escala), que s’elaboren amb el mètode artesanal i, després de 12 mesos de maduració en barril, es deixen reposar en oli amb aroma de tòfona. Altres innovacions són l’Asparagus, un brot amb forma d’espàrrec fi, textura cruixent i gust de pèsol ric en proteïnes i fibra, i la croqueta vermutera de Coc&Delicatessen, amb forma de croqueta i sabor de salsa brava, amb el seu punt picant.