Els bufets lliures són perfectes per degustar molts plats variats i deliciosos, tanmateix, veure tant menjar provocatiu que ens crida a menjar més i més pot sortir de control si no sabem controlar les nostres ànsies. Menjar massa pot fer que després ens sentim malament i no puguem gaudir plenament del menjar.

Gaudir d'un bufet lliure té els seus trucs per no caure en la temptació de menjar més del que el nostre cos pot resistir i per aquesta raó, aquí et deixarem alguns consells que poden ser de gran utilitat al moment de menjar en un d'aquests.

No et deixis portar per totes les safates de menjar que tindràs a la teva disposició i de les que pots menjar sense cap tipus de límit. Aprèn a fer bones eleccions i t'assegurem que podràs provar molts sabors sense acabar amb mal de panxa. Continua llegint els nostres trucs per menjar de meravella en un bufet lliure.

Bufet
Bufet / Font: Unsplash

Un dels errors que cometem quan arribem a un bufet lliure és començar a prendre tot el que ens crida l'atenció

4 trucs per menjar bé en un bufet lliure

Pensa primer el que vols menjar:

Un dels errors que cometem quan arribem a un bufet lliure és començar a prendre tot el que ens crida l'atenció sense primer haver pensat què és el que realment volem menjar en aquell moment. Hi ha dues maneres d'organitzar-te, pots pensar-ho abans d'arribar o recórrer primer tot el bufet i després fer les teves eleccions.

D'aquesta forma sabràs totes les opcions disponibles i podràs seleccionar la que més et vingui de gust sense deixar-te portar per les ànsies. Quan hagis elegit els aliments intenta quedar-te amb la teva selecció i no continuar revisant la resta del menjar que ja has vist que estava disponible. Si és necessari asseu-te d'esquena a les safates perquè la temptació no et traeixi.

Combat l'ansietat:

En un bufet lliure hem de tenir força de voluntat per combatre l'ansietat. Un bon consell per mantenir a ratlla la gola és començar per un aperitiu lleuger i petit que ens ajudi a no arribar al plat principal amb massa gana. És molt important que aquest mos no sigui molt pesat perquè no t'omplis massa, però alhora el teu estómac no estigui completament buit.

Bufet 2
Bufet 2 / Font: Unsplash

Pren una mica de cada cosa:

Si ets dels que mai no es pot decidir en un bufet lliure, et recomanem que provis una porció petita de cada cosa fins a estar satisfet. Per raons òbvies, no t'abastarà perquè provis tot el que ofereixen, però sí petites porcions del que més et cridi l'atenció.

Selecciona el plat petit:

Et recomanem buscar el plat més petit que trobis per servir el teu menjar. En arribar amb l'estómac buit i veure totes les safates atapeïdes de menjar voldrem devorar tot al nostre pas. Per aquesta raó és bo que ens obliguem a servir-nos en un plat petit, un de postres seria ideal.

La idea és que puguis menjar racions més petites del que desitgis i així no importarà tant la varietat perquè les quantitats estaran sota control. Un plat petit et facilitarà no sobrecarregar el teu organisme amb excés de calories.