Que a Catalunya hi ha molt de talent culinari ja ho sabíem; restaurants amb estrelles Michelin, grans cuiners que han revolucionat la gastronomia mundial i fins i tot productors locals amb la millor matèria primera del mercat. Però a casa nostra també hi ha grans noms de la fleca i la pastisseria que sovint passen massa desapercebuts.

Els millors forners del món

La 'baguette' és la barra de pa més famosa del món. Un tipus de pa francès que ha conquerit les fleques d'arreu del món i que ha convertit França en el referent mundial de l'alta pastisseria i el pa de qualitat. I si bé és cert que el país gal és la primera potència mundial de la fleca i el dolç, Catalunya és el territori amb els millors professionals del sector. David Hernández i Roger Vilardosa són dos dels millors forners del món.

Tres pastissers
En una xerrada a Alimentaria, els forners han explicat com elaborar peces d'alta pastisseria. / Foto: Oriol Foix

Una exitosa carrera que, a la jove edat de 25 anys, converteix Vilardosa en una promesa catalana de talla mundial

Hernández ha guanyat el premi a millor brioixeria del món al Mondial du Pain 2023, a més de la millor coca de Sant Joan creativa el mateix any i el millor pa de pagès català el 2022. Per la seva banda, Vilardosa, forner de només 25 anys, ha guanyat premis com el concurs a la millor pastisseria de França l'any 2015 o el guardó a la millor pastisseria francesa del món al Mondial du Pain 2023. Una exitosa carrera que, a la jove edat de 25 anys, converteix Vilardosa en una promesa catalana de talla mundial del món de la fleca i la pastisseria dolça.

Baking School Barcelona Sabadell

La Baking School Barcelona Sabadell, o escola de flequers Andreu Llargués, és l'escola de formació professional del sector més gran de tot l'estat. Es tracta de l'entitat de la qual formen part Hernández -que n'és professor- i Vilardosa. L'escola forma part del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i té capacitat per formar fins a 2.500 alumnes al cap de l'any.

Vindria a ser una mena de gala Michelin, però en comptes d'estrelles a restaurants s'atorguen premis a forners i pastissers

David Hernández i Roger Vilardosa, a més, formen part de l'equip estatal que participa a Mondial du Pain, el concurs de flequers i pastissers més prestigiós del món. Vindria a ser una mena de gala Michelin, però en comptes d'estrelles a restaurants s'atorguen premis a forners i pastissers. Un concurs que reuneix l'elit mundial de professionals del sector d'arreu del món en el qual, durant la passada edició, es van imposar aquests dos mestres de l'escola de Sabadell.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!