Albert Adrià es proclama segon millor cuiner del món en la gala The Best Chef Awards, celebrada aquesta matinada a Mèxic. A més de la segona posició, el xef del restaurant Enigma de Barcelona s'ha endut també el premi especial The Best Chef New Entry Award, per haver entrat a la llista en una posició tan destacada. El millor cuiner del món es, per tercer any consecutiu, Dabiz Muñoz, del restaurant DiverXo. La tercera posició ha estat per Ana Roš, del Hiša Franko (Eslovènia). Al top 10 també trobem quatre catalans més: els xefs del restaurant Disfrutar (Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch) en setena posició, i Joan Roca, d'El Celler de Can Roca, en vuitena. 

Un premi de talla mundial

La llista inclou els 100 millors xefs de tot el món, de 31 nacionalitats diferents, la majoria de països europeus (54). Amèrica és el segon continent amb més representació (24) i Àsia el tercer (17). Catalunya es reafirma com un dels territoris més influents, amb gairebé una desena d'aparicions a la llista.

A més del segon lloc d'Albert Adrià, els germans Javier i Sergio Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona, ocupen la 20 posició. Fina Puigdevall i Martina Puigvert, per la seva banda, ocupen la posició 91, amb la seva proposta única del restaurant Les Cols d'Olot, amb dues estrelles Michelin.

Albert Adrià es proclama segon millor cuiner del món en la gala The Best Chef Awards, celebrada aquesta matinada a Mèxic

Mencions especials

La nit ens ha deixat dos premis especials per a dos catalans il·lustres. D'una banda, el petit dels germans Roca, Jordi Roca, ha rebut el premi a millor mestre pastisser del món, el The Best Chef Pastry Award, que ja va aconseguir l'any 2019 i amb el que s'erigeix, de nou, com a referent mundial de la pastisseria.

L'ovació més gran, però, ha estat per a Ferran Adrià. El xef del Bulli, el que va ser el restaurant més influent del món, ara reconvertit en museu, ha rebut el màxim reconeixement de l'acadèmia. Adrià ha guanyat el Best Chef Legend Award, un guardó que fa valdre la trajectòria del xef de l'Hospitalet, amb una cuina que va ser el bressol del panorama gastronòmic actual, i sense la qual, segurament, no existirien molts dels grans restaurants que hi ha avui en dia a Catalunya, a la resta de l'estat i també arreu del món.

Actualment, l'espai del Bulli s'ha reconvertit en un espai museístic de reflexió, elBulli1843, on es pot recórrer la història del local i del seu xef en el mateix espai on s'ubicava el restaurant. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!